Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za hodinu a půl tři zadržené průkazy

ZNOJEMSKO: Alkohol v krvi a platné blokace řidičských oprávnění. 

V pondělí večer jsme během hodiny a půl zadrželi tři řidičské průkazy.
- V osm hodin jsme v obci Jaroslavice zastavili osobní vozidlo Peugeot Partner. Za volantem seděl dvaašedesátiletý muž ze Znojemska. Předložil všechny potřebné doklady, ale vzápětí vyšlo najevo, že má platnou blokaci řidičského oprávnění. Řidičský průkaz jsme mu z toho důvodu již nevrátili a pokračovat v jízdě zakázali.
- Ve čtvrt na deset projížděl obcí Lančov osmapadesátiletý muž s osobním autem VW Caravelle s rakouskou registrační značkou. Dál však v jízdě nepokračoval, neboť jsme mu v tom zabránili. Na kolo vozu jsme umístili technický prostředek (takzvanou botičku). Důvodem byl alkohol. Nadýchal totiž 1,52 promile. Řidičský průkaz jsme mu ihned zadrželi.
- Třetí řidičský průkaz jsme včera zadrželi ve Znojmě. O půl desáté večer jel ulicí Dolní Česká pětačtyřicetiletý muž z našeho regionu s osobním vozem Audi. Při běžné silniční kontrole vyšla najevo řada závažných skutečností. Předložený řidičský průkaz měl platnost do konce prosince loňského roku. Aktuálně má tento muž zároveň platnou blokaci řidičského oprávnění. A vzhledem k tomu, že si před jízdou dal jedno pivo, nadýchal 0,23 promile alkoholu. Neplatný doklad jsme mu zadrželi a pokračovat v jízdě zakázali.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 19. května 2015

vytisknout  e-mailem