Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za kola špalky

LITOMĚŘICE – Zloděj odmontoval z auta kola a nahradil je dřevěnými špalky  

 

Za kola špalky
V Plešovické ulici v Litoměřicích došlo k zvláštní krádeži. Během noci ze středy na čtvrtek totiž drzý zloděj odmontovala z jedné strany zaparkovaného automobilu kompletní kola. Na místo kol pak auto podložil špalky. Další dvě kola z automobilu zmizela ve stejné době i v ulici Marie Majerové. I zde nalezl majitel svůj automobil podepřený dvěma dřevěnými špalky. Celková škoda byla vyčíslena na 13 600 Kč. Policie po pachateli pátrá.
 

Vloupání do zahradní chatky
V několika uplynulých dnech vnikl neznámý lapka do chatky v zahrádkářské kolonii v Michalovické ulici v Litoměřicích. Zloděj U chaty poškodil dveře, vnikl dovnitř a ukradl v ní ponorné čerpadlo. Krádeží vloupáním vznikla majiteli objektu škoda 1 000 Kč. Přesto se jedná o přečin krádeže a podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Auto na louce přilákalo zloděje
Ve čtvrtek večer stačila zloději pouhá hodina k tomu, aby vykradl automobil. Vyhlídnul si vozidlo zaparkované na louce u Lovečkovic. Využil nepřítomnosti majitele auta a za použití násilí vnikl do zavazadlového prostoru. V něm sebral černou látkovou tašku s fotoaparátem a doklady. Když se řidič k vozidlu vrátil, po drzém pobudovi nebylo ani památky. Na autě způsobil škodu 2 000 Kč a odcizením věcí škodu přesahující 11 000 Kč.
Policie opakovaně upozorňuje řidiče motorových vozidel, aby v nich neponechávali cenné předměty. V případě, že jsou zanechány na viditelném místě, riziko krádeže vzrůstá. V případě nedodržení hlavních preventivních doporučení může i další řidiče zaskočit nemilá zkušenost, jako muže v Lovečkovicích.

 

Alena Romová
Litoměřice 7. 10. 2011
 

vytisknout  e-mailem