Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za krádež bude potrestán

LITOMĚŘICE – Ukradl kabelku a neoprávněně vybral 20 000 Kč; Ze stodoly… 

Za krádež bude potrestán
V úterý policie obvinila z trestných činů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci a porušování domovní svobody mladého muže z Jirkova. V říjnu minulého roku vnikl na soukromý pozemek v Radešíně a poté z nezajištěné venkovní kuchyně ukradl volně odloženou kabelku. V zavazadle nalezl doklady, 8 000 Kč a platební kartu. Toho využil a neoprávněně vybral finanční hotovost 20 000 Kč. Služba kriminální policie případ objasnila a obviněnému muži hrozí několikaletý trest odnětí svobody.
 

Ze stodoly zmizely elektromotory
V první polovině pracovního týdne se do stodoly v Podbradci na Litoměřicku vloupal neznámý pachatel. Překonal 180 cm vysoké pletivo a vnikl na soukromý pozemek. Aby se dostal do stodoly, vyboural do zdi otvor. Potom z vnitřku budovy ukradl pět elektromotorů v hodnotě 14 300 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže.
 

Nešikovný zloděj
Roudnickou prodejnu „Žabka“ navštívil na začátku dubna 20letý mladík. Nepřišel však nakupovat. V obchodě vzal tři láhve s alkoholem v hodnotě téměř 400 Kč a pokusil se je z obchodu odnést bez placení. Při činu ho však přistihla prodavačka a snažila se mladého lapku zastavit. Zloděj na nic nečekal a řítil se s úlovkem ke vchodovým dveřím. V krádeži mu chtěl zabránit další návštěvník prodejny, který se mu postavil do cesty. Podařilo se mu jednu z lahví zlodějíčkovi z ruky vytrhnout. Při tom mladík upustil druhou láhev na zem a z prodejny utekl s Becherovkou směrem k nádraží. Trestný čin krádeže mladík z Roudnice nad Labem sice nespáchal, ale trest ho nemine. Je totiž podezřelý z přestupku proti majetku a čeká ho peněžitá pokuta.

29.4.2010
por. Ing. Alena Romová
 

vytisknout  e-mailem