Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za krádeže bude potrestán

LITOMĚŘICE – Opakovaně kradl a poškozoval cizí věci  

 

Za krádeže bude potrestán
Mladíkovi z Roudnicka v několika uplynulých dnech sdělili policisté podezření z přečinů krádeže a poškozování cizí věci. Koncem dubna totiž trestnou činností napáchal škodu přesahující 25 000 Kč. V Roudnici nad Labem se vloupal do několika řadových garáží, v nichž buď něco ukradl anebo přebýval. Má na svědomí i nezdařenou krádež v pánské šatně jedné roudnické firmy. Do šatních skříněk se mu nakonec nepodařilo vniknout a pouze je poškodil. V Roudnici nad Labem ve dvou ulicích odcizil litinové kanalizační poklopy. Za přečiny, které spáchal, bude potrestán.
 

Vloupání do železničních strojů
V uplynulých čtyřech dnech se neznámý pachatel vloupal do tří železničních pracovních strojů na železniční stanici v Čížkovicích. V nich ukradl pracovní nářadí, motorovou naftu a hydraulický olej. Krádeží vloupáním napáchal škodu 14 700 Kč. Čelí podezření z přečinu krádeže a policie po něm pátrá.
 

Lapka v BILLE
Za krádež tří sušenek může jít do vězení. Opakovaně kradl mladík z Lovosic. V pondělí večer pravděpodobně nepřekonal chuť na sušenky Kinder Maxi King, které objevil v regálu s cukrovinkami v Lovosické BILLE. Tři sušenky v celkové hodnotě 42 Kč se pokusil bez zaplacení pronést přes pokladny. To se mu však krutě vymstilo. Zadržela ho ostraha a mladík nakonec skončil na policejním útvaru. Policisté totiž zjistili, že se nejedná v jeho případě o první krádež, a že byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen. Během krátké doby mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Komu není rady, tomu není pomoci. Mladý muž se měl řídit rčením: „Bez peněz do hospody nelez!“ Za to, že ukradl tři sušenky, může nakonec skončit za mřížemi.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 31. 5. 2011
 

vytisknout  e-mailem