Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za krádeže je už ve vězení

SOKOLOV - Krádež a havárie vozidla 

Chodov - Jen dva dny stačily k vyřešeční případu a odsouzení
 
Chodovští policisté řešili 23letého muže z Chodova ve zkráceném přípravném řízení pro přečin krádeže. Muži sdělili podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Podezřelý měl dne 18. 10. 2012 v bytové jednotce v Chodově odcizit ve chvilce nepozornosti ženy, volně odložený mobilní telefon v hodnotě 1750 Kč. Téhož dne měl podezřelý překonat oplocení u zahradní chatky v zahrádkářské kolonii v Chodově, kde měl rozbít skleněnou výplň okna a vniknout do vnitřních prostor. Z chatky měl odcizit kosmetické pomůcky, ruční nářadí a instalatérský materiál. Škoda na poničeném okně a odcizených věcech je majitelkou vyčíslena na částku 4 300 Kč. Svého jednání se dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech za krádež odsouzen Okresním soudem v Sokolově.
V noci dne 19. října byl podezřelý zadržen, vyslechnut a umístěn do policejní cely. Ještě téhož dne byl Okresním soudem v Sokolově odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně na 1 rok.
 
Před jízdou požil alkohol
 
Poblíž obce Boučí na Sokolovsku došlo dne 21. 10. 2012 k havárii osobního vozidla Volkswagen Golf. Pětadvacetiletý řidič jel ve směru od obce Oloví směrem k obci Boučí, při jízdě se nevěnoval řízení svého vozidla a vyjel mimo komunikaci, kde havaroval. Přivolaná policejní hlídka vyzvala řidiče k dechové zkoušce na alkohol. V pět hodin ráno se ukázalo, že řidič je pod vlivem alkoholu. Při opakovaném měření nadýchal 2,56 a 2,38 promile alkoholu. Po provedené dechové zkoušce byl řidič vyzván, aby se také podrobil lékařskému vyšetření s čímž muž souhlasil. Škoda je předběžně vyčíslena na 10 tis. Kč.  
Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí muži až jeden rok odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
22. října 2012

vytisknout  e-mailem