Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za krádeže šel do vazby

MOST - Kradl v herně, obchodech i v parku; Nakupující odcizil vozík; Má dva zákazy, přesto řídil. 

Motorista měl pozitivní test na drogy
Hlídka obrnických policistů sledovala tento týden silniční provoz a v nočních hodinách krátce před půlnocí na silnici I/13 zastavila osobní vozidlo tovární značky Ford. Policisté pojali podezření na užití návykové látky řidičem a provedli u něj orientační test, který byl pozitivní na amfetamin, metamfetamin a canabis. Policisté další jízdu řidiči zakázali a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič ve věku 19 let se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběrům.

 

Řídil, ač má dva zákazy řízení
Na dodržování zákonů zřejmě nedbá 39letý muž z Klatovska. Toho tento týden kontrolovali v Mostě na třídě Budovatelů policisté hlídkové služby. Hlídka šetřením zjistila, že motorista má vyslovené od dvou soudů v západních Čechách zákazy řízení a to až do konce roku 2019. Přesto muž řídil. Policisté řidiči sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

V bytě, kde byl se známým, odcizil mobil
Podezření z přečinu krádeže sdělili mostečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení 33letému muži z Teplicka. Ten měl již v srpnu v bytě, kde byl se svým známým, odcizit mobilní telefon, který byl volně odložený. Policisté muže vypátrali a odcizený mobilní telefon v hodnotě 1 800 korun zajistili a vrátili ho zpět poškozenému.

 

Nakupující ukradl nákupní vozík
Policie v Mostě šetří krádež speciálního nákupního vozíku. Ten měl odcizit zatím neznámý pachatel, který v prodejně se stavebním materiálem, který zaplatil, odcizil nákupní vozík. Poškozená společnost krádež oznámila mostecké policii a hmotnou škodu vyčíslila na částku 10 000 korun.

 

Okradl seniora, třikrát kradl v obchodech a odcizil i tržbu v herně, šel do vazby
Okresní soud v Mostě poslal tento týden do vazby 25letého muže z Mostu, který čelí obvinění z přečinů krádeže. Obviněný má na svědomí tři krádeže v obchodech, krádež na osobě a odcizení peněz v herně. Podle policistů měl Mostečan ve druhé polovině srpna okrást spolu s dalšími osobami staršího muže, který seděl u jednoho supermarketu na lavičce, kde odpočíval. Neznámí muži k němu přistoupili a požádali o cigarety, muž jim vyhověl a jeden z nich mu odcizil volně položenou tašku s nákupem, kterou měl při sobě. Ve stejném měsíci o pár dnů později muž odcizil v jedné drogerii 27 kusů čokolád v hodnotě 1 350 korun, které údajně záhy prodal na ulici. V září v jednom dni zamířil do dvou supermarketů, ve kterých ukradl různé zboží. V jednom případě měl fyzicky napadnout pracovnici prodejny, která ho vyzvala k vrácení zboží. Chytil ji za ruku a několikrát ji udeřil rukou. Poté z prodejny utekl. Při útěku mu zboží vypadlo. Ještě týž den šel do jiné prodejny, odkud si odnesl čokolády. Naposledy byl obviněn tento týden za krádež tržby v jedné mostecké herně, kde měl odcizit v nestřeženém okamžiku ze šuplíku barového pultu kasírtašku a finanční hotovost ve výši 21 000 korun. Vyšetřovatel podal podnět k vazebnímu stíhání. Muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 8. září 2016

vytisknout  e-mailem