Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za krádeže skončil ve vazbě

MOSTECKO - Oblíbil si auta i drogerii; Ujížděl policistům, v těle měl drogu; Zálusk na koloběžky; Odcizený kočárek. 

Oblíbil si auta i drogerii
Ve vazební věznici se nyní nachází 32letý Litvínovan. Soud ho tam poslal na základě podnětu mosteckých policistů. Ti ho ustanovili jako osobu, která se v Mostě opakovaně dopouštěla majetkové kriminality. Kvůli tomu ho zároveň trestně stíhají. Litvínovan čelí obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a krádeže vloupáním.  Nekalostí se měl dopouštět v prosinci, lednu i únoru. Na kontě má mít čtyři vloupačky do aut a tři krádeže v drogerii. Z aut si měl odnést pracovní brašnu s obsahem, nápoje, sněhové řetězy a další věci, které tam byly k mání. V obchodě se měl specializovat především na sprchové gely, žvýkačky a bonbony. Věci si měl uschovávat do svého zavazadla a z obchodů mizet. Úprky pro něj nebyly vždy úplně jednoduché, v jednom z případů si měl sednout u pokladny do podřepu a až přišla vhodná chvíle k útěku, z místa měl vyskočit a utéci. Jedné krádeži se pokusila zabránit pracovnice prodejny, která mu zatarasila cestu, Litvínovan ji však měl srazit, až upadla na zem. Poté také zmizel. Incident se naštěstí obešel bez zranění. Policistům je muž  dobře znám z minulosti, majetková kriminalita mu není cizí, jelikož soud ho za ni několikrát uznal vinným.  V tomto případě mu může být vyměřen až tříletý trest odnětí svobody. Vyšetřování ve věci nadále pokračuje.

Ujížděl policistům, v těle měl drogu
Trestnému činu ohrožení pod vlivem návykové látky nyní čelí 20letý muž. Rozhodli o tom obrničtí policisté na základě výsledku odborného vyjádření. Potvrdilo se jim podezření z první poloviny února, že kontrolovaný Mostečan sedící za volantem vozu měl mít v těle pervitin. Předběžný výsledek a také reakce řidiče tomu od počátku napovídaly.  Mladého muže chtěli v nočních hodinách v Bečově na Mostecku zkontrolovat policisté hlídkové služby. Ten však na výzvu nereagoval a ujížděl před nimi. Teprve po pronásledování do nedaleké obce měl řidič zastavit a podrobit se kontrole. Věc policisté šetřili ve zkráceném přípravném řízení a nyní ji předávají státnímu zástupci k dalšímu rozhodnutí. V případě uznání viny mladému Mostečanovi hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Zálusk na koloběžky
Dva případy související s neoprávněným získáním koloběžky objasnili mostečtí policisté.
Poskytnutím smyšlených údajů o svém zaměstnání si 25letý Litvínovan přivodil trestní stíhání. Ten si od policejního vyšetřovatele převzal obvinění ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Muž měl v loňském roce uzavřít smlouvu o spotřebitelském úvěru s obchodní společností. Předmětem účelu půjčky byl údajný zájem o koupi elektro koloběžky v hodnotě přesahující 30 tisíc korun. Obviněný měl uvést nepravdivé informace o svém příjmu. Neměl dodržet ani podmínky závazku a předem nastavené splátky neplatil. V případě odsouzení mu hrozí za jeho počínání až dvouletý trest.

V dalším případě si od policistů Obvodního oddělení Most Zahradní převzala sdělení podezření 26letá Mostečanka ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Ta se měla v polovině ledna v nočních hodinách vydat do mostecké části Vtelno. Dle policie měla překonat oplocení jednoho z tamních domů. Po neoprávněném vstupu měla z pozemku odcizit volně odloženou elektro koloběžku. Majiteli způsobila sedmitisícovou škodu. Důvodem jejího počínání byla údajně zlost na poškozeného kvůli předešlé vzniklé události. Koloběžku prý zpeněžila na ulici a finance použila pro svoji potřebu. Soud může za její čin uložit až tři roky pobytu za mřížemi.

Odcizený kočárek
Policisté z mosteckého obvodního oddělení Zahradní znají po výsledku šetření totožnost muže podezřelého z krádeže. Policie klade za vinu 30letému muži z Loun, že měl koncem ledna v jednom z panelových domů mosteckého sídliště Výsluní odcizit kočárek. Nejen, že přivodil poškozené nepříjemné překvapení, ale i hmotnou škodu téměř deset tisíc korun. Nejedná se o jeho první majetkový delikt. Čelí podezření z krádeže, za kterou mu hrozí tři roky vězení.
 

por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
4. března 2022

vytisknout  e-mailem