Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za loupež byl ve vězení

MOST - V březnu se vrátil a znovu loupil, soud ho dnes poslal do vazby a další zprávy. 

Napravit se zřejmě nehodlá 36letý muž z Mostu. V březnu letošního roku se vrátil z vězení, kde si odpykával trest za loupež. Nyní opět čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže, kterého se měl dopustit koncem března. Kolem půlnoci na sídlišti Zahradní si v jedné herně vyhlédl za svou oběť 37letého muže. Když muž vyšel z objektu, obviněný ho následoval. Následně ho venku na travnatém porostu napadl tak, že ho chytil za bundu a strhl ho na zem. Poškozený vyinkasoval ránu pěstí a kopance. Pak mu prohledával kapsy oděvu a odcizil mobilní telefon a doklady. Mobil údajně směnil na nádraží za oblečení od neznámého muže. Kriminalisté odcizený telefon vypátrali a zajistili. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání, okresní soud dnes obviněného poslal do vazby.

Kriminalisté dalším šetřením zjistili, že obviněný muž má na svědomí i vloupání do tří komor. V dubnu se v nočních hodinách na sídlištích Výsluní a Liščí vrch vloupal do bytových komor. Z jedné odcizil pět párů bot, snowboard, fritézu a nepohrdl ani krabicemi s mlékem a zavařeninami. U dalších dvou mu pokus nevyšel, poškodil však dveře a zárubně. Poškozeným způsobil škodu ve výši 12 000 korun. Je obviněn i z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.


 

Zloději kovů kradli na dráze a v restauraci, vzali kabely i plechy z mědi

Neznámý pachatel tento týden vnikl do drážního objektu poblíž obce Obrnice na Mostecku a ukradl tam kabely. Lapka se do budovy dostal násilím, poté co překonal okno a uzamčené dveře. Uvnitř odcizil 40 metrů měděných kabelů a elektrické rozbočné krabice. Jiný zloděj kradl na Litvínovsku v obci Horní Jiřetín. Nezjištěným způsobem se dostal do budovy restaurace a odcizil vodovodní baterie, měděný okap a parapety. Hodily se mu i elektromotory od vzduchotechniky a přibral i koberec. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 100 000 korun.


 

Jízdní kola změnila majitele, zmizely i věci na sport

Dvě jízdní kola zmizela v noci tento týden v Mostě. Neznámý pachatel vnikl v obytném domě do suterénu, kde poškodil dveře a poté se dostal do sklepní kóje, ze které si vybral jízdní kolo, sportovní výbavu a lyžařské boty. Poškozený majitel odhadl napáchanou škodu na částku 30 000 korun. Jiný lapka se vloupal do bytové komory na chodbě panelového domu v ulici Moskevská a odcizil jízdní kolo, dva snowboardy, cestovní tašku a další věci. Okradený vyčíslil škodu na částku 22 000 korun. Oba případy krádeží vyšetřuje mostecká policie.


 

Litvínovan poškodil venkovní zvonky

Policisté obvodního oddělení v Litvínově sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 24letému muži z města. Ten měl dle výsledků šetření policistů poškodit panel k bytovým zvonkům u obytného domu v ulici U zámeckého parku. K případu došlo ve druhé polovině měsíce března. Poškozené sdružení bytových vlastníků vyčíslilo způsobenou škodu na částku 5 700 korun.


 

Z kamarádky se vyklubala zlodějka

Nepoctivě se zachovala 21letá žena z Litvínova. Ta údajně objevila v zámku dveří u bytu své kamarádky klíče. Vzala si je a následně je využila ke krádeži. Do bytu přišla v ranních hodinách, kdy známá odešla s dítětem do školy. Vnikla do bytu a z něj měla odcizit mobilní telefon, tablet, kosmetiku a balení kávy, vše v hodnotě 4 800 korun. Odcizené věci prý prodala náhodným osobám. Vyšetřovatel mladou ženu, která byla již v minulosti trestaná, obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Obviněné hrozí až tříletý trest odnětí svobody a vyšetřována je na svobodě. Odcizené věci nebyly zajištěny.


 

Most 15. dubna 2015

nprap. Ludmila Světláková


 


 


 

vytisknout  e-mailem