Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za loupež šel do vazby

Most - Z vězení, kde byl za jinou loupež, se přitom vrátil v lednu; Sousedské spory řešili podivně; Drogy za volantem. 

Trestně stíhaný pro zvlášť závažný zločin loupeže, přečiny výtržnictví a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je devatenáctiletý Mostečan. Podle policie měl ve druhé polovině srpna ve večerní době přistoupit venku k mladíkovi, kterého neznal a zatlačil ho za rameno, až poškozený upadl na zem. Napadený poté přišel o mobilní telefon a peněženku s hotovostí, které měl v kapsách. Obviněný měl následně s jeho platební kartou na druhý den ve třech prodejnách nakupovat zboží. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání obviněného. Soud mladého muže do vazby poslal. Mostečan byl již pro loupež ve vězení a letos v lednu se vrátil z výkonu trestu. Za loupež ho soud může potrestat až desetiletým trestem odnětí svobody.

Dvojice přijela do obce řešit sousedský spor
Dlouhodobé sousedské spory řešili neobvyklým způsobem dva muži ve věku 31 a 50 let, oba z Lounska. Ti v jedné obci na Mostecku v domě měli napadnout poškozeného muže, který má  údajně spor s matkou jednoho z obviněných. Muži měli po otevření dveří poškozeného chytit a vytáhnout ven na chodbu, kde jeden z dvojice muže udeřil boxerem do krku a vyhrožoval zabitím. Napadený upadl na zem a tam vyinkasoval kopy do těla i obličeje a vyslechl si další výhrůžky napadením. Incident měl pokračování i venku před domem. Dvojice útočníků poté nasedla do auta a z místa odjela. Vyšetřovatel oba muže obvinil z přečinu ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování ve formě spolupachatelství. 

V restauracích přišli o mobily i peníze
Policie v Mostě šetří dva případy, kdy neznámí pachatelé okradli o víkendu v restauračních zařízeních hosty. V baru na sídlišti Zahradní kdosi využil příležitosti a spícímu muži odcizil z kapsy portmonku s finanční hotovostí, doklady a mobilem. Okradený vyčíslil škodu na částku sedm tisíc korun. Jiný lapka v restauraci na sídlišti Pod Šibeníkem využil situace a zmocnil se volně odložené kabelky. Poškozená majitelka krádež ohlásila policii a škodu odhadla na částku 16 tisíc korun.

Tři řidiči měli pozitivní testy na drogy, jeden z nich nemá řidičské oprávnění
Policisté mosteckého územního odboru přistihli o víkendu tři řidiče, kteří měli pozitivní testy na návykové látky. Mladý řidič, kterého hlídka zastavila včera v Mostě, měl pozitivní test na amfetamin. Další řidič neunikl silniční kontrole na silnici I/13 u obce Liběšice. Provedený test ukázal na užití amfetaminu. Třetí motorista, který narazil na hlídku v ulici Moskevská, měl též pozitivní výsledek testu na metamfetamin. Na místě bylo zjištěno, že řidič z Chomutovska  není ani držitelem řidičského oprávnění. Všichni tři muži si od policie odnesli záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Ludmila Světláková
Most 14. října 2019

vytisknout  e-mailem