Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za loupež skončil ve vazbě

CHOMUTOV - Před jízdou pil, Vniknutí do bytu... 

Za loupež skončil ve vazbě
Na příkaz Okresního soudu v Chomutově byl převezen do Vazební věznice v Litoměřicích 20letý Chomutovák. Se dvěma dalšími muži totiž v Kadani zastavili procházející ženu a požadovali na ní vydání peněz. Žádost podpořili nadávkami a ranami a v konání přestali  teprve tehdy, když se přesvědčili, že žena peníze opravdu nemá. Pak z místa utekli. Napadená vyhledala lékařské ošetření v místní nemocnici. Všichni útočníci se budou zodpovídat z trestného činu loupeže.
Na svědomí má více trestných činů
Z trestných činů podvodu, krádeže, neoprávněného držení platební karty a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění byl obviněn 28letý muž z Klášterce nad Ohří. Policejní hlídka muže kontrolovala v ulici U koupaliště a vyšlo najevo, že sice řídí vozidlo, ale nikdy nevlastnil příslušné řidičské oprávnění. Dále pak bylo prokázáno, že v červnu loňského roku odcizil v chomutovském marketu nakupující ženě platební  kartu, na kterou z bankomatu vybral dvacet tisíc korun. Aby toho nebylo málo, tak uzavřel na cizí jméno smlouvu o poskytování telefonních služeb, zálohy neplatil a poškozenému způsobil škodu ve výši téměř sedm tisíc korun.  
Před jízdou požíval alkohol
Policejní hlídka kontrolovala na Lipské ulici v Chomutově projíždějící osobní vozidlo Opel Omega, které řídil 38letý Jirkovák. Kromě toho, že bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a není držitelem příslušného řidičského oprávnění, požíval před jízdou alkoholické nápoje. To potvrdila provedená dechová zkouška, kdy přístroj naměřil 2,21 promile alkoholu v dechu. Muž se bude zodpovídat z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Vniknutí do bytu
Chomutovští  policisté pátrají po pachateli, který vnikl do jednoho z bytů v ulici Na Příkopech. Po překonání neuzamčených vstupních dveří kdosi vnikl dovnitř a majitelce odcizil látkový batůžek. Kromě osobních dokladů zmizel i mobilní telefon a dva tisíce korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty.
Bilance dopravních nehod
Během včerejšího dne řešili policisté tři nahlášené dopravní nehody. Dvě osoby musely po kolizi vyhledat lékařské ošetření, naštěstí lékaři stanovili, že se jedná o zranění pouze lehká. Ve Vejprtech boural řidič, u kterého provedená dechová zkouška potvrdila, že před jízdou pil alkoholické nápoje. Opravy poškozených vozidel budou majitele stát nejméně 92 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem