Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za mokra vyletěli ze zatáčky

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za deště najela do zatáčky příliš rychle a dostala smyk.  

 

Po dvou týdnech další řidič najel za mokra příliš rychle do pravotočivé zatáčky na konci Prakšic a skončil pod svahem v plotě.

V úterý 19. srpna po deváté hodině dopoledne vyjížděla čtyřiadvacetiletá žena v terénním suzuki z Prakšic k Uherskému Brodu. Do ostré pravotočivé zatáčky ve stoupání najela ale příliš rychle. Díky této rychlé jízdě na mokré vozovce dostala v uatáčce smyk a auto vyjelo vpravo mimo komunikaci. Převrátilo se na pravý bok a skončilo v plotě zahrady rodinného domu. Řidička, která jela ve vozidle sama, naštěstí neutrpěla žádné zranění. Když na místo přijeli policisté, nenaměřili u mladé řidičky žádný alkohol. Na autě vznikla škoda okolo 90 tisíc korun a plot byl poškozen zhruba za 4 tisíce.

Před čtrnácti dny skončilo na stejném místě v plotě další auto. Opět pršelo a jednadvacetiletý řidič osobního fordu najel do ostré pravotočivé zatáčky opět příliš rychle na to, aby na mokrém povrchu zvládl zatáčkou bezpečně projet. Auto dostalo smyk a vyjelo vpravo, převrátilo se na střechu a zastavilo se až o plot zahrady. Řidič nebyl při nehodě zraněn, ale jeho spolujezdkyně utrpěla otřes mozku. Ani u něj policisté nenaměřili žádný alkohol. Ford byl poškozen zhruba za 50 tisíc korun a plot opět kolem 4 tisíc.

Řidiči, kteří vyjíždějí na silnice za deštivého počasí nebo krátce po dešti, by měli ubrat plyn a počítat s tím, že to, co si s autem dovolí za sucha, může za mokra vést k havárii. Snížení rychlosti jízdy je jedním z předpokladů pro bezpečnější jízdu na mokré vozovce.

 

20. srpen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 nehody v zatacce v Praksicich

1 nehody v zatacce v Praksicich 

Detailní náhled

2 nehody v zatacce v Praksicich

2 nehody v zatacce v Praksicich 

Detailní náhled

3 nehody v zatacce v Praksicich

3 nehody v zatacce v Praksicich 

Detailní náhled

4 nehody v zatacce v Praksicich

4 nehody v zatacce v Praksicich 

Detailní náhled

5 nehody v zatacce v Praksicich

5 nehody v zatacce v Praksicich 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem