Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za nacouvání mu plivl do tváře

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Po nehodě došlo na plivance a lámání zrcátka. 

 

O tom, že někdy se řidiči po drobné dopravní nehodě evidentně nedohodnou, svědčí událost z neděle 12. října. O půl desáté dopoledne začal čtyřiačtyřicetiletý muž z Jihomoravského kraje couvat se svou nákladní toyotou na parkovišti před zimním stadionem v Uherském Hradišti. Zřejmě přehlédl osobní opel stojící za ním a tažným zařízením nacouval do jeho registrační značky. Na opelu byla poškozena pouze registrační značka a rámeček, do něhož je zasazena. Na toyotě žádná škoda nevznikla. Zatím. Takováto nehoda se dá vyřešit sepsáním formuláře o dopravní nehodě a vyřeší se mezi řidiči a jejich pojišťovnami.

Čtyřicetiletý řidiči opelu z Uherskohradišťska vyskočil z auta a šel za čtyřiačtyřicetiletým řidičem toyoty. Ten své zavinění nehody nejdříve nepřiznával. Vznikl spor, který řidič nabouraného auta začal řešit nadávkami a cloumáním s dveřmi řidiče. Kromě nadávání plivl řidiči toyoty do obličeje. Následně obešel auto, chytil rukama za pravé zpětné zrcátko a ulomil jej. To už napadaný muž volala na linku 158 a na místo přijeli jak dopravní policisté, tak policisté z obvodního oddělení.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič toyoty je podezřelý ze zavinění dopravní nehody (pokuta do 2,5 tisíce korun) a o čtyři roky mladší řidič nabouraného opelu je podezřelý ze spáchání přestupků proti občanskému soužití a proti majetku (pokuta až dvacet tisíc korun).


 

14. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem