Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za napadení trest

LOUNY - Zraněný muž přes měsíc marodil. 

V polovině června, v nočních hodinách, napadl před restaurací Synot, v Pražské ulici v Žatci, 34letý agresor o tři roky mladšího muže. K fyzickému útoku došlo po předchozí slovní rozepři a svoji roli zde zřejmě sehrál i alkohol. Útočník udeřil muže pěstí do hrudníku tak silně, že upadl na zem. Dále jej opakovaně kopal nohou do boku a křičel na něj, ať vstane a jde se s ním prát. Když zraněný stále ležel na zemi a na jeho výzvy nereagoval, agresor si k němu klekl a slovně jej urážel. Svým jednáním mu způsobil zranění, které si vyžádalo více než měsíční pracovní neschopnost. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil útočníkovi obvinění z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě, že jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Policejní komisař jej stíhá na svobodě.

S vozíkem plným nákupu chtěla utéct

V pondělí večer vyjížděli policisté do prodejny Lidl v Lounech k případu krádeže zboží. Dvaačtyřicetiletá žena z Mostu si do nákupního vozíku naložila z prodejních regálů 114 kusů čokolády Kinder, mátový čaj a kukuřičné lupínky, vše v celkové hodnotě 3 790 Kč, a s nákupem chtěla z obchodu utéct. Počkala, až do prodejny vešel další zákazník, otevřeli se před ním dveře a těmi s odcizeným zbožím vyšla z obchodu. Tam ji však zadržela ostraha prodejny a přivolala policii. Tohoto skutku se dotyčná dopustila i přesto, že byla před několika měsíci Okresním soudem v Mostě odsouzena pro trestný čin krádeže k podmíněnému trestu v trvání čtyř měsíců se zkušební dobou do 9. července 2014. Ve zkráceném přípravném řízení jí proto policisté sdělili za uvedený skutek podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech ji propustili na svobodu.

Poškozená auta v Lounech

Dosud nezjištěný vandal škodil v době od 15. do 17. září v lounské ulici Kosmonautů. Na parkovišti si vyhlédl osobní automobil zn. Seat Ibiza a poškrábal levé přední a zadní dveře a levý zadní blatník. Způsobil tím škodu za 10 tisíc korun.

O měsíc dříve se podobná událost odehrála i v lounské Hilbertově ulici. Tam si dosud nevypátraný vandal vytipoval zaparkované vozidlo zn. Škoda Octavia a poškrábal u něj lak levého předního a zadního blatníku a levých předních a zadních dveří. Škoda byla rovněž odhadnuta na 10 tisíc korun. Nejprve tuto událost šetřili policisté jako přestupek, ale po odborném vyjádření škody ji překvalifikovali na trestný čin. V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Po pachateli-ích pátrají. Za tento skutek stanoví trestní zákoník odnětí svobody až na jeden rok.

Krádež věcí ze sklepa

Do sklepní kóje jednoho obytného domu v Dukelské ulici v Podbořanech se v minulých dnech vloupal neznámý pachatel. Přisvojil si krabici s knihami, různý uskladněný porcelán, džbán, půllitry, pytel s panenkami, ale i dlažbu a linoleum. Poškozený škodu vyčíslil na 15 tisíc korun. Policisté již na případu pracují, věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 18. září 2013

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem