Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za natankovanou naftu nezaplatil

KLADENSKO - Od benzinové čerpací stanice vždy podezřelý odjel ve vozidle VW Passat. 

Kladenští policisté v současné době prošetřují několik případů ujetí od benzinových čerpacích stanic po natankování pohonných hmot bez zaplacení.
 
V posledních měsících na území okresu Kladno podezřelý muž se svým osobním vozidlem značky VW Passat, tmavé barvy přijel k benzinové čerpací stanici, kde poté natankoval pohonné hmoty a bez zaplacení z místa činu odjel. Svého protiprávního jednání se dopustil v jednom případě u benzinové čerpací stanice v katastru obce Stochov a ve čtyřech případech v Kladně. Podezřelým pachatelem z těchto újezdů bez zaplacení je třiceti tříletý muž z Kladna. Celková škoda na benzinových čerpacích stanicích byla vyčíslena na necelých pět tisíc korun.  
 
Při odběru pohonných hmot dne 24. února 2014 ve Smečenské ulici v Kladně dokonce přistoupil ke kase, kdy po vložení platební karty do terminálu sdělil, že nemá na účtu hotovost. Na místě ponechal svůj doklad a údajně odjel pro finanční hotovost, aby zaplatil částku ve výši 1 201,-Kč. Od té doby se již na benzinovou čerpací stanici nedostavil. Tento případ byl oznámen na policejní služebnu v Kladně.
 
Policejním šetřením bylo zjištěno, že tato podezřelá osoba byla v minulosti již několikrát při kontrolní činnosti na pozemní komunikaci na Slánsku kontrolována policejní hlídkou. Při kontrolách bylo zjištěno, že tento řidič nemá řidičské oprávnění a má uložen zákaz řízení motorových vozidel platný od ledna 2014 do roku 2016. Řidič se opakovaně dopouští přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
26. února 2014

vytisknout  e-mailem