Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za natankovaný benzín nezaplatil

Český Krumlov – Kapličtí policisté ho odhalili. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Případ z března tohoto roku, kdy neznámý muž přijel se svým vozidlem značky Honda k benzinové čerpací stanici v Dolním Dvořišti a do tohoto automobilu a také do kanystru natankoval více než 60 litrů benzínu a poté sedl do vozu a odjel pryč, aniž by zaplatil, má pokračování.
 
Kapličtí policisté začali ihned po nahlášení poškozené společnosti tento případ prověřovat jako přestupek proti majetku, protože pachatel způsobil škodu za necelých 2 400 korun. Díky intenzivní a důkladné práci se policistům podařilo v krátké době ztotožnit osobu pachatele.  Je jím mladý muž (23 let) z Českobudějovicka. V průběhu šetření navíc policisté zjistili, že se tento mladík dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, protože v roce 2008 mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to až do srpna tohoto roku a zároveň byl ještě odsouzen za trestný čin krádeže k trestu odnětí svobody, který vykonal v roce 2010.
 
V souvislosti s těmito skutečnostmi zahájili policisté trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ vedou ve zkráceném přípravném řízení, do dvou týdnů by tak měl mladík stanout znovu před soudem.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
24. května 2012
 
 

vytisknout  e-mailem