Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za nehodou lesní zvěř

LOUNY - Řidička byla se zraněním převezena do nemocnice.  

Lesní zvěř zřejmě stojí za nehodou dodávkového vozidla Renault Master, jehož řidička s ním havarovala na silnici č. 237 ve směru od Peruce na Evaň. Havárie se odehrála ve středu, krátce před desátou hodinou dopoledne, kdy mladé ženě za volantem údajně vběhla do jízdní dráhy lesní zvěř. Řidička se lekla a strhla řízení vlevo do silničního příkopu, kde narazila do náletových dřevin. Při nehodě utrpěla lehčí újmu na zdraví a byla převezena na ošetření do nemocnice. Alkohol u řidičky policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou přístrojem Drager. Nehoda je v dalším šetření dopravní policie.

Další nehoda s lesní zvěří byla nahlášena ve středu večer ze silnice I/6 ve směru z Karlových Varů na Prahu. Poblíž Jesenické křižovatky došlo ke střetu divokého prasete a linkového autobusu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob, divočák srážku nepřežil.  

Nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky bylo podle prvotních informací příčinou dopravní nehody, která se udála ve středu, kolem půl sedmé večer, na silnici II. třídy č. 239 ve směru od Slavětína na Peruc. Řidič osobního vozidla zn. Opel Astra dostal při projíždění prudké pravotočivé zatáčky na mokrém povrchu smyk, částečně přejel do protisměru, a tam přední částí vozidla narazil do protijedoucího automobilu Fiat Doblo. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, dechová zkouška u řidičů byla negativní. Nehoda je v dalším šetření dopravních policistů.

Výsledky bezpečnostního opatření

Ze středy na čtvrtek provedli policisté Územního odboru Louny další bezpečnostní opatření s preventivním charakterem v oblasti páchání trestné činnosti. Zaměřili se na bezpečnost v silniční dopravě, na veřejný pořádek a pátrali po hledaných osobách a věcech. Během tohoto opatření zkontrolovali 107 osob a 90 motorových vozidel. Zjistili celkem 19 dopravních přestupků, za něž vybrali pokuty ve výši 8 400 Kč, a dále uložili dvě pokuty za celkem 2 000 Kč v oblasti porušení veřejného pořádku. Jeden přestupek postoupili do správního řízení. 

Zahradní chatky terčem zloděje

V minulých dnech zavítal do zahradní kolonie Macerka v Žatci dosud nezjištěný pachatel. Vnikl na několik parcel a postupně se vloupal do tří chatek. Odcizil z nich například indukční vařič, tlakoměr, drobné nářadí, a kromě toho poškodil různé věci a zařízení. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 9 660 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 31. března 2016

   

vytisknout  e-mailem