Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za nehodu obviněn

LOUNY - Traktorista utrpěl zlomeninu stehenní kosti s několikaměsíčním léčením.  

Koncem ledna se na silnici I. třídy č. 27 v Žatci odehrála vážná dopravní nehoda osobního vozidla a traktoru (více zde). Řidič oktávky tehdy na křižovatce nedal přednost traktoru a došlo ke střetu, přičemž traktorista utrpěl těžké zranění s několikaměsíčním léčením. V minulých dnech sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti 25letému mladíkovi z Podbořan. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.

Řídil, ač nesměl

Osmatřicetiletého muže z Loun kontrolovali policisté ve středu odpoledne při řízení motorového vozidla zn. Škoda Fabia v lounské ulici Slovenského národního povstání. Lustrací zjistili, že řídil neoprávněně, neboť mu Okresní soud v Lounech uložil zákaz řízení všech motorových vozidel od 12. února 2010 až do 9. května 2016. Dotyčnému řidiči proto ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Na zahradu pro kabely

Policisté pátrají po neznámém zloději, který v minulých dnech vnikl na pozemek jedné zahrady v Lounské ulici v Žatci. Z kůlny si přisvojil prodlužovací kabel v délce 30 metrů, čímž poškozenému majiteli způsobil škodu za celkem 1 250 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. 

Krádež nafty 

Z úterý na středu se dosud nezjištěný poberta vloupal do palivové nádrže zaparkovaného kamionu zn. Man u obce Žíželice na Žatecku. Odcizil 300 litrů motorové nafty, čímž způsobil škodu za 9 600 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. června 2015

 

 

vytisknout  e-mailem