Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za nepoctivost vězení

TEPLICE - Ponechal si cizí peníze; Okradená průvodčí a další zprávy. 

Za nepoctivost vězení
     Rok ve vězení může strávit 36letý muž, který koncem května letošního roku našel cizí finanční hotovost a tuto si ponechal. Na pobočce bankovního ústavu v Teplicích nalezl v bankomatu hotovost ve výši 15 tisíc korun, kterou zde zapomněl roztržitý muž. Místo aby vše v bance oznámil, nebo cizí peníze odevzdal úřadům, celou částku si ponechal. Policisté však totožnost nepoctivého muže zjistili a sdělili mu podezření z přečinu zatajení věci.
 
Ve vlaku okradl průvodčí
     Policisté z oddělení doprovodu vlaků zadrželi zloděje, který okradl průvodčí. Třiadvacetiletý muž na trase mezi Ústím nad Labem a Teplicemi vnikl do nedostatečně zajištěného služebního kupé a z odloženého batohu odcizil peněženku s doklady, platební kartou a penězi. Spravedlnosti ale neunikl, bylo mu sděleno podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k tomu, že se do křížku se zákonem nedostal lapka poprvé, mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
Úvěrový podvod
     Ze spáchání přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 21letý muž, který nesplácí poskytnutou půjčku. Prostřednictvím prodejny nábytku uzavřel smlouvu na poskytnutí spotřebitelského úvěru ve výši 34 tisíc korun, přičemž do smlouvy uvedl, že je zaměstnán u společnosti, kde pobírá příjmem ve výši 17 tisíc korun měsíčně. V době, kdy o úvěr žádal, však vůbec zaměstnán nebyl, žádný příjem neměl a poskytnutý úvěr řádně nesplácí. V případě odsouzení může zpytovat svědomí až po dobu dvou let.
 
Zlákala je měď
     Tři zloději, kteří kradli v Krupce barevné kovy, půjdou před soud. Policisté z obvodního oddělení zjistili totožnost tří mužů, kteří ze dvou rodinných domů odcizili měděné okapové svody a žlaby celkem za 19 tisíc korun. Dvěma spolupachatelům již bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, dalšího čeká výslech v nejbližších dnech.
 
Vloupání do domu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Srbicích na Teplicku vloupal do rozestavěného rodinného domku. Po překonání okna vnikl do objektu, odkud si odnesl vstupní dveře, stavební materiál a nářadí za téměř 65 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až tři roky za mřížemi.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 16. října 2011 kolem 13.30 hodin v Bílině, sídliště Za Chlumem na parkovišti u základní školy. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil zaparkovaný automobil tovární značky Ford Fiesta červené barvy a z místa nehody ujel. Podle výsledků dosavadního šetření se mělo jednat o osobní vozidlo světlé barvy. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 19. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem