Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za opakované krádeže mu hrozí až tři roky

LIBEREC – Recidivistu majícího záznam i v sousední zemi, zadrželi při krádeži v obchodním centru v Liberci. 

Zkušený recidivista, mimo jiné odsouzený také v jedné ze sousedních zemí pro majetkovou trestnou činnost nezahálel, a i přesto, že již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, opět „úřadoval“. Tentokráte si ke své činnosti vybral obchod s potravinami v centru města Liberce.
Nejprve 7. února dopoledne vstoupil do prodejny, kde si vybral téměř deset kusů čokolád, konzervy s tuňákem a nápoj. Vybrané zboží vetknul do bundy a rozhodl se projít pokladnami bez placení. Neunikl však pozornému pracovníku ostrahy, který se jej pokusil zastavit. Marně. 35letý recidivista se vysmekl a z obchodu zmizel. Bundu i s nezaplaceným kontrabandem v hodnotě bezmála patnáct set korun však upustil a zanechal nedaleko od prodejny.
K dalšímu případu se odhodlal již 11. února. Krátce před patnáctou hodinou navštívil jiný obchodní dům v centru města. I do tohoto obchodu vstoupil s úmyslem přisvojit si cizí věc a projít pokladnami bez zaplacením. Po prohlídce prodejních prostor vybral několik produktů, které skončily v kapse jeho kalhot. Jednalo se o dámské spodní prádlo v hodnotě šest set korun. Jakmile se však 35letý recidivista rozhodl projít pokladnou bez placení a následně i ven z prodejny, zastavila jej bedlivá ostraha. O zadržení recidivisty pak pracovníci ostrahy vyrozuměli muže zákona. V průběhu vyšetřování policisté muže z Liberce konfrontovali také s prvním z uvedených případů.
Liberečan tak skončil v policejní cele, kde vyčkal na následující den, kdy mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

13. února 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem