Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za opakované krádeže skončil za mřížemi

BEROUNSKO – Dvacetiletý pachatel se dopustil trestné činnosti i v podmínečném propuštění. 

Policisté obvodního oddělení Hořovice na základě oznámení a místní znalosti ve velmi krátké době dne 21. března 2021 zadrželi podezřelého pachatele, který se dopustil majetkové trestné činnosti.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že dvacetiletý pachatel z Mostu se dne 20. března 2021 v dopoledních hodinách zmocnil batohu z předního sedadla v osobním vozidle značky Citroen, které bylo zaparkováno v Anýžově ulici v Hořovicích. Obsahem batohu byla peněženka s finanční hotovostí, doklady, platební karta a písemnosti, čímž vznikla majitelce škoda ve výši 1 000,-Kč.

Dále bylo zjištěno, že pachatel v době nočních hodin 20. března 2021zazvonil na jeden ze zvonků u domu s bytovými jednotkami ve Višňové ulici v Hořovicích. Po představení a záminkou zapomnění klíčů požadoval otevření vchodových dveří do domu. Oslovená žena v domnění, že se jedná souseda, tak mu za pomoci domovního zvonku vchodové dveře odemkla a umožnila tak vstup do společných prostor domu. Pachatel následně z chodby odcizil plastovou přepravku na jedenáct lahví a dále sedmnáct volně ložených prázdných lahví. Škoda byla vyčíslena na necelých 700,-Kč.

Na základě policejního šetření hořovičtí policisté podezřelého pachatele dopadli v ranních hodinách dne 21. března 2021 v jednom z bytových domů v Hořovicích. Policisté dvacetiletého muže zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů. Vzhledem k tomu, že muž se této trestné činnosti dopustil, i přestože byl na základě Obvodního soudu Praha 4 v podmínečném propuštění na zkušební dobu do října 2021 za páchání majetkové trestné činnosti.

V současné době za své protiprávní jednání je muž podezřelý z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Policisté tento případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení a muž byl následně za svou trestnou činnost eskortován do věznice v Praze.

Policie opět upozorňuje občany, aby nebyli lhostejní a pokud poblíž svého bydliště nebo přímo v prostorách domů zjistí neznámou podezřelou osobu, byli vždy všímaví a věnovali pozornost pohybu těchto nežádoucích osob. V mnoha případech se tyto náhodně pohybující osoby v cizích prostorech dopouští trestné činnosti například vykradením sklepních kójí, vloupáním do bytů, odcizením věcí ze společných prostor a nebo jejich poškození. Občané by měli věnovat zvýšenou pozornost nejen svému majetku, ale i majetku ve společném vlastnictví.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
25. března 2021

vytisknout  e-mailem