Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za pivo platili padělkem

MOST - Policie obvinila tři muže za padělky bankovek; Policii ignoroval a hlídce ujížděl a další 

Ze zločinu padělání a pozměnění peněz ve stádiu pokusu obvinil policejní komisař odboru hospodářské kriminality Ústeckého kraje tři muže ve věku 27, 24 a 19 let, všechny z Mostu. Ti byli v pátek večer v jedné mostecké pivnici, kde popíjeli. Měli u sebe tři falešné bankovky, které dostali od další osoby, jejíž podíl na trestné činnosti je předmětem dalšího šetření. Poté 24letý zaplatil útratu bankovkou v hodnotě 1 000 korun. Měl však smůlu. Obsluha padělek rozpoznala a odmítla ho přijmout. Posléze jeden z trojice u stolu restauraci opustil. Ostatní dva pak odešli do herny, kde chtěli utratit další padělanou bankovku v herním automatu. Ten však padělek nepřijal a muži bankovku z přístroje vytrhli a přepůlili ji. Pak se vrátili zpátky do restaurace, kde už je zastihli policisté hlídkové služby. Policejní hlídka, která je zadržela, u nich zajistila jednu bankovku nominální hodnoty 1000 korun a půl platidla stejné hodnoty. Třetí podezřelý muž byl zadržen následující den v místě svého bydliště. Policisté služby kriminální policie a vyšetřování nadále na případu pracují. Budou zjišťovat i to, jak byly bankovky vyrobeny, a za tímto účelem odeslali peníze k odbornému zkoumání. Všichni tři obvinění Mostečané jsou stíháni na svobodě. Pokud budou potrestáni, hrozí jim odnětí svobody na tři léta až osm let.
 
Hokej nedokoukal, skončil na policii
Sympatie svému klubu chtěl projevit muž z Karlových Varů. Byl v neděli na hokejovém zápase mezi celky Litvínov a Karlovy Vary. V průběhu utkání 32letý fanda zapálil v hledišti dýmovnici, kterou si přinesl, a poté ji vhodil před sebe do sektoru fanoušků hostí. Jeho jednání spatřili pracovníci pořadatelské služby a muže ze stadionu vyvedli. Ten už závěr zápasu neshlédl, protože skončil na policejním oddělení v Litvínově. Tam mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení. Ke zranění osob ani k hmotné škodě nedošlo. Žádný další indicent nebyl v průběhu zápasu zjištěn. Klid byl i v sobotu v Mostě. I tady policie dohlížela na veřejný pořádek v blízkosti fotbalového stadionu. Fotbalové klání mezi kluby Baník Most a Ústí nad Labem mělo klidný průběh a policie nemusela zasahovat.
 
 V dechu měl alkohol, hlídce ujížděl
Policii přehlížel 33letý muž z Mostu. Ten o víkendu v noci projížděl Mostem a nereagoval na policistu, který ho v ulici ČSA stavěl. Policistu řidič objel a poté začal ujíždět. Hlídka policie řidiče počala pronásledovat a opětovně ho světelným znamením chtěla zastavit. Řidič chvíli ujížděl, ale nakonec zastavil. Když zastavilo i policejní vozidlo, tak řidič začal náhle couvat a přitom najel do policejního vozidla. Pak vozidlo nabralo rychlost a motorista z místa nehody opět ujel. Když projížděl zatáčku, nezvládl řízení a narazil do kamenné zídky a také do sloupku dopravní značky. Od zídky se vůz odrazil zpět na komunikaci, kde narazil do dvou aut, která tam byla zaparkovaná podél okraje komunikace. Teprve tam zůstal řidič stát. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška u řidiče byla pozitivní. Lékařské vyšetření a odběr v nemocnici hříšník odmítl. Kontrolou vozidla bylo policisty zjištěno, že má propadlou platnost technické kontroly. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun.
 
Kradl v kraji i v hlavním městě
Krádeže za pět prstů preferuje 41letý muž z Litvínova. Ten jezdil po celém kraji, kde navštěvoval různé supermarkety a kradl zboží. Vždy vybaven batohem mezi regály vybíral, co by se mu šiklo. Kradl výlučně potraviny, maso, sýry a uzeniny. Kradl v Ústí, Duchcově, Teplicích i v Praze. V jeho zavazadle skončilo zboží za jedenáct tisíc korun. Měl však vždy smůlu, ostražití pracovníci supermarketů ho pokaždé přistihli a zadrželi. Policie v Litvínově lapkovi sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. 
 
Domů nedojel, vyspal se v cele
Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno hamerskými policisty 54letému muži z jedné obce na Litvínovsku. Toho policisté z Hamru kontrolovali v sobotu po půlnoci v obci Horní Jiřetín při řízení vozidla. Dechovou zkouškou bylo řidiči naměřeno opakovaně přes dvě promile alkoholu v dechu. Muži zákona provinilci další jízdu zakázali a zadrželi ho v policejní cele, kde zůstal až do vystřízlivění.
 
Do basy se jí nechtělo
Do věznice se pravděpodobně nehodlala dostavit 44letá žena z Litvínova, která nástup výkonu trestu oddalovala. Už v prosinci obdržela od soudu příkaz k nástupu, ale přes výzvu trest odnětí svobody nenastoupila. Policisté z Litvínova ženu minulý týden zadrželi v Janově a předali ji vězeňské službě. Ještě před tím jí však policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Čelní sklo u auta kdosi poškodil
Škodu za deset tisíc korun způsobil zatím neznámý poberta, který v jedné obci na Litvínovsku poškodil motorové vozidlo. Osobní automobil tovární značky Ford stálo na parkovišti, kde ho jeho majitel našel v sobotu odpoledne poškozené. Kdosi u vozu rozbil čelní sklo. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají mezibořští policisté.
 
Z domku zmizelo nářadí a materiál
Rozestavěný rodinný domek navštívil zloděj. Ten do objektu zavítal v noci z pátku na sobotu. Do domu vnikl násilím a poté prohledal všechny místnosti v domě. Uvnitř pak odcizil uložené elektrické ruční nářadí a elektroinstalační materiál. Poškozený majitel odhadl škodu na 22 tisíc korun. O případ krádeže vloupáním se zajímají policisté z mosteckého obvodního oddělení.
 
Z kufru auta odcizil přípravky na praní
Lacino si pořídil prášky na praní jeden nepoctivec. Našel je v kufru osobního vozidla, které stálo o víkendu zaparkované v jedné litvínovské ulici. Lapka v noční době do vozidla vnikl násilím a poté ze zavazadlového prostoru odcizil prací prostředky různých značek a také odnesl aviváže v plastových lahvích. Poškozený majitel odhadl, že mu krádeží vloupáním vznikla celková škoda ve výši osmi tisíc korun. Případ krádeže a poškození cizí věci teď šetří litvínovská policie.
 
nprap. Ludmila Světláková
Most 7. února 2011

vytisknout  e-mailem