Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za pojistný podvod jim hrozí dva roky

CHOMUTOVSKO - Pojišťovny měli připravit o 90 tisíc; Chvilka nepozornosti a příruční taška byla pryč. 

Obvinění ze spáchání trestného činu pojistného podvodu čelí 24letý muž a 20letá žena z Kadaně. Tehdejší partneři zřejmě chtěli přijít k penězům nepoctivým způsobem. Podle dosavadních zjištění měli dotyční s různými pojišťovnami sjednávat pojistné smlouvy týkající se jejich životního a úrazového pojištění. Přitom však měli uvádět nepravdivé údaje a zatajit, že obdobná pojištění už měli sjednaná i jinde.

Na základě takto podvodně sjednaných smluv pak muž a žena čerpali pojistná plnění za prodělané úrazy. Neoprávněným čerpáním peněz ze zmíněných smluv tak dvěma pojišťovnám měli způsobit škodu přes 90 tisíc korun.

Za popsané jednání může obviněným soud v případě uznání jejich viny uložit v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Chvilka nepozornosti a příruční taška byla pryč

Policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní při ukládání nákupu do vozidla. V úterý byl na policii v Klášterci nad Ohří oznámen případ krádeže příruční tašky, kterou si majitel po nákupu v supermarketu položil do zavazadlového prostoru svého vozidla. Přitom z nákupního košíku přendával do kufru auta nákup. Okamžiku, kdy byl otočený k vozidlu zády, využil neznámý pachatel, který příruční tašku sebral. Poškozený tak přišel o doklady, mobil a platební kartu. Pokud by byl pachatel zjištěn, hrozí mu za trestný čin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku u soudu až dvouletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 24. června 2021

vytisknout  e-mailem