Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Za pokoření rychlostního limitu mu hrozí nejen zákaz činnosti

PLZEŇ - Dopravní policisté zastavili osobní vozidlo, jehož řidič si zřejmě spletl obecní komunikaci se závodní dráhou. Výsledkem byla jízda, která dosahovala naměřené rychlosti v obci 109 km/hod. Prohřeškem řidiče se zabývá příslušný správní orgán, kterému zjištěný přestupek policisté oznámili. 

Cílem dopravních policistů je minimalizovat případná rizika, jež mohou nastat při absenci pozornosti, překročení vymezené rychlosti a dalších prohřešků, kterých se někteří řidiči za volantem na silnicích dopouštějí.  Z takového důvodů policisté každý den působí na našich komunikacích, aby preventivně dohlíželi na dodržování stanovených pravidel v silničním provozu a na bezpečnost a plynulost v dopravě. Právě zaměřené dopravně bezpečnostní akce mají za cíl preventivní působení a případné represivní odhalení hříšníků, kteří se dopravních deliktů na silnicích dopouštějí. Policista se při dohledu nezaměřuje jen, na řidiče, ale i na chodce, jakožto na jednu z nejrizikovějších skupin účastníků silničního provozu. Naším cílem je eliminace rizik a maximalizace bezpečnosti na silnicích.

Při běžné silniční kontrole dne 5. dubna 2022 krátce před jednou hodinou odpoledne policisté zastavili osobní motorové vozidlo, jehož řidič si zřejmě spletl obecní komunikaci se závodní dráhou. Na komunikaci ulice Domažlické ve směru z centra města se nepřehlédnutelně vozidlo řítilo naměřenou rychlostí 109 km/hod. Zjištěný přestupek řidiče narozeného v roce 1989 následně oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Řidiči může za takové jednání ve správní řízení hrozit až desetitisícová pokuta a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu až do jednoho roku.

nprap. Veronika Hokrová
7. dubna 2022

vytisknout  e-mailem