Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za porušení zákona hrozí mužům až pět let vězení

JIČÍNSKO - Peníze do výherních automatů získávali krádežemi. 

ilustrační foto                                    ilustrační foto
Na dva vášnivé hráče si na konci loňského roku "posvítili" jičínští kriminalisté. Jednalo se o dva muže ve věku 24 a 27 let, kteří si peníze do výherních automatů neopatřovali prací, ale krádežemi.
 
Během jedenácti měsíců od února do prosince 2013 se dopustili, společně i samostatně, celkem 13 krádeží, při kterých se zmocnili sedmi mopedů, dvou peněženek a čtyř tašek.
 
První krádež má na svědomí pouze mladší z nich, který v pátek 22. února vnikl v Jičíně v Jarošovské ulici na soukromý pozemek, kde odcizil nepojízdný moped Jawa Babeta v hodnotě 2.500 korun.
 
Ve středu 15. května pak společně vnikli na soukromý pozemek v Jičíně v Lošťákově ulici, kde u vstupních dveří do rodinného domu odcizili dámskou kabelku, ve které se kromě peněz nacházely osobní doklady, platební karty a další písemnosti.
 
Na začátku září se mladší z nich dopustil krádeže neuzamčeného mopedu Jawa Babeta, který odcizil od jednoho z rodinných domů v Jičíně v Konecchlumského ulici.
 
O čtrnáct dní později mladší z mužů vnikl v Jičíně do neuzamčeného vozidla Ford Transit, ze kterého odcizil pánskou koženkovou peněženku. Uvnitř se nacházela hotovost v české i cizí měně a platební karty. Společně se pak pokusili prostřednictvím těchto karet o výběr z bankomatu. To se jim však nepodařilo a navíc bankomat platební karty zadržel.
 
K poslednímu případu došlo v úterý 10. prosince, kdy mladší z mužů odcizil v jedné z jičínských heren z volně odložené peněženky 3 tisíce korun.
 
Oba muži si v těchto dnech vyslechli podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim hrozí až pět let vězení.
 
nprap. Hana Klečalová
6. ledna 2014 v 14:41

vytisknout  e-mailem