Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za poskytnuté ubytování se odměnil krádeží

KLADENSKO – Občané, vyvarujte se těchto dobrých skutků v podobě neznámých návštěv. 

Na policejní služebnu ve Slaném oznámil dne 4. března 2018 poškozený osmadvacetiletý muž, že byl okraden v bytě ve Slaném v Jiráskově ulici neznámým mužem.

Ve večerních hodinách před dvaadvacátou hodinou v sobotu 3. března 2018 potkal poškozený muž před obchodním domem v Ouvalově ulici ve Slaném neznámého muže, kterému nabídnul přespání u něj doma v bytě. Následující den poškozený zjistil, že se stal obětí trestného činu krádeže, a to  tímto neznámým mužem, kterému v nepříznivém počasí nabídl azyl k přespání. Za tento dobrý skutek mu pachatel odcizil mobilní telefon a firemní notebook značky Dell Latitude v hodnotě 15 000,-Kč.

Neznámý pachatel svým jednáním způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na celkovou částku 18 000,-Kč.

Policisté Obvodního oddělení Slaný nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Policie upozorňuje občany, aby nebyli důvěřiví a v žádném případě si do svého bydliště nezvali cizí osoby. V době těchto neznámých návštěv můžete být v nestřeženém okamžiku pachatelem okradeni, a to nejen o zde odložené věci, ale i  finanční úspory. V některých případech by mohlo dojít i k ublížení na zdraví ze strany neznámé osoby.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

5. března 2018

vytisknout  e-mailem