Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za požár auta může zvíře

MOST - Živočich překousal vodič autobaterie.  

Obrničtí policisté v těchto dnech ukončili šetření požáru vozidla Mini Cooper. Případ byl odložen, k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. Viníkem škody za jeden milion korun je zvíře, nejpravděpodobněji kuna. Živočich rozkousal vodič autobaterie a v důsledku toho došlo ke zkratu a následnému požáru. Závěr vyplynul z odborného vyjádření. K události došlo koncem května v obci na Mostecku.


 

Ukradli 21 kovových tyčí, chytili je policisté

Krátce po činu dopadli policisté litvínovské hlídkové služby dva podezřelé. Muži ve věku 23 a 33 let, oba z Mostecka, měli ukrást 21 kovových tyčí z areálu na Litvínovsku. Na lup se vydali v časně ranních hodinách. Podle všeho mladší z dvojice zdolal dvoumetrový plot a kov podával svému komplicovi. Při nekalé činnosti byli viděni svědkem, který zavolal na linku 158 a přivolal hlídku. Strážci zákona podezřelé odvezli na služebnu, kde jim bylo sděleno podezření z trestného činu krádež vloupáním. Starší z mužů už měl se zákonem co do činění. V uplynulých třech letech byl za majetkový delikt odsouzen. Kov o váze 41 kilogramů byl vyčíslen na 747 korun. Případem se zabývají policisté litvínovského obvodního oddělení.


 

Motorkář skončil s těžkým zraněním

Dopravní policisté šetří nehodu, při které byl zraněn řidič motocyklu. Vyjížděli k ní včera odpoledne na silnici I/28 před odbočku na Bělušice. Motorkář jel ve směru od Mostu a v zatáčce havaroval. S vozem vyjel mimo vozovku a skončil v silničním příkopu. Po nehodě byl vrtulníkem transportován do nemocnice. Jeho zranění je předběžně hodnoceno jako těžké. Příčina a okolnosti nehody jsou nadále v šetření.


 

Neřidič byl v pátrání

Na dalšího neřidiče narazili v noci policisté mosteckého obvodního oddělení. Jejich pozornost nejprve upoutalo vozidlo značky Opel, kterému nesvítilo přední světlo. Rozhodli se osádku auta zkontrolovat. Z muže za volantem se vyklubal neřidič, a rovnou se dvěma zákazy. Tím to neskončilo, policisté v muži zjistili osobu v celostátním pátrání. Po převezení na služebnu a provedení nezbytných úkonů byl 27letý muž propuštěn. S prázdnou rozhodně neodešel, strážci zákonu mu předali sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Neřidiče prozradila rychlá jízda

Rychlá jízda prozradila neřidiče za volantem. Dopravní policisté u vozidla VW Passat na radaru naměřili rychlost téměř 118km/hod. na místě, kde je povoleno jet maximálně 90 km/hod. Při řešení přestupku vyšlo najevo, že kontrolovaný muž za volantem nemá co dělat. Kvůli pochybení nyní čelí podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Auto není trezor!

Policisté mosteckého obvodního oddělení šetří vloupání do fabie. Skutek se stal u vodní nádrže Matylda v Mostě. Dvě ženy z Chomutovska se sem vydaly za sportem. Po zaparkování auta si jedna z nich uložila kabelku do kufru. Potom šly společně bruslit. Zážitku z pohybu si ale moc neužily. Díky neprozřetelnosti ženy a neznámému pachateli bylo auto zhruba za hodinku vykradené. Majitelce vozidla byla způsobena dvacetitisícová škoda na poničení. Její kamarádka si hodnotu ukradených věcí vyčíslila na čtyři tisíce. V kabelce byla finanční hotovost, platební karta, mobil a doklady. Policie po zloději pátrá. V případě dopadení bude pachatel vystaven postihu za tři trestné činy – krádež vloupáním, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. U případu je zarážející, že když si žena ukládala věci do kufru, tak si jedna z nich všimla neznámých mužů, kteří je zpovzdálí sledovali.

Policisté opět důrazně apelují na občany: Auto není trezor! Do vozidla si neukládejte viditelně žádné věci. Pokud tam něco potřebujete ponechat, rozhodně to neukládejte v místě, kde parkujete! Podstatně tím snížíte riziko vykradení auta.


 

Peněženku zapomněla v nákupním vozíku, přišla o ni

Policisté pátrají po neznámém pobertovi, kterému nyní patří peněženka ženy z Lounska. Poškozená do Mostu přijela nakupovat a omylem si dala peněženku do prodejního vozíku. Ten vrátila a odjela do Loun. Tam si uvědomila, co se stalo. Po návratu k mostecké prodejně ji čekalo zklamání, někdo neznámý byl nepoctivec a nalezenou věc neodevzdal. Žena přišla o majetek v hodnotě přesahující pět tisíc korun v podobě finanční hotovosti a dokladů. Případ policie šetří jako trestný čin zatajení věci.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

1. července 2013


 

vytisknout  e-mailem