Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za půl roku zkontrolovali přes třicet tisíc cizinců

ZLÍNSKÝ KRAJ: Kontroly probíhají například na ubytovnách či ve vlacích.  

Policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje zkontrolovali v průběhu prvního pololetí roku 2014 více než třicet jeden tisíc cizinců.
Při těchto kontrolách ve dvaceti osmi případech odhalili spáchání nějakého trestného činu. Většinou se jednalo o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání či ohrožení pod vlivem návykové látky. V polovině července například policisté ze vsetínské skupiny cizinecké policie zadrželi nedaleko bývalého hraničního přechodu ve Starém Hrozenkově cizince, který do České republiky převezl několik desítek tablet extáze, sušené lysohlávky a marihuanu.
S devatenácti cizinci v prvních šesti měsících policisté zahájili správní řízení a při výkonu služby zjistili více než jedenáct set přestupků. Kromě toho policisté během půl roku provedli na území Zlínského kraje více než jedenáct tisíc pobytových kontrol. A nezaměřili se pouze na kontroly ubytovacích zařízení, ale také na stavby, továrny, živnostenské objekty, mezinárodní vlakové spoje či na silniční dopravu spojující naši republiku se zahraničím.
Jednou z posledních akcí byla úterní pobytová kontrola některých staveb, které se nachází na třídě T. Bati ve Zlíně. Kromě kontroly oprávněnosti pobytu a výkonu výdělečné činnosti zahraničních pracovníků na území České republiky se více než desítka policistů zlínského oddělení cizinecké policie zaměřila i na pravost a platnost předložených cestovních dokladů. Během policejní akce zkontrolovali sto šedesát osob, z toho šedesát cizinců. Až na jeden drobný přestupek měly ostatní kontrolované osoby vše v pořádku.
Kromě těchto činností se policisté odboru cizinecké policie v prvním pololetí účastnili několika desítek pátracích akcí a bezpečnostních opatření.
 
 
 
http://www.policie.cz/clanek/vlakem-k-nam-cestoval-nezadouci-muz.aspx
http://www.policie.cz/clanek/cizinec-u-nas-pracoval-bez-povoleni.aspx
http://www.policie.cz/clanek/uredne-mrtvy-muz-stavel-cirkusovy-stan.aspx
http://www.policie.cz/clanek/vezl-kilo-marihuany.aspx

 

6. srpna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem