Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za řidítky 2,31 promile

RYCHNOVSKO -V hledáčku policistů nejen cyklisté. 

Horký červnový víkend využily k jízdám stovky cyklistů. Bohužel někteří z nich se během jízdy značně posilnili alkoholem.

V neděli dvě hodiny po půlnoci vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod k havárii do Čemné nad Orlicí. Dvaadvacetiletý cyklista z Pardubic projížděl obcí a v důsledku silné opilosti nezládl řízení jízdního kola zn. Liberta. Po vjetí do protisměru vozovky a pádu byl záchranáři převezen do rychnovské nemocnice. Dopravní policisté u mladíka naměřili 2,31 promile alkoholu v dechu.
Alkohol za řidítky evidují policisté na silnicích Rychnovska každoročně, ani letošní rok není bohužel výjimkou - viz duben nebo červen.

Piráti silnic za volant či řidítka usednou i přesto, že policisté v rámci běžného výkonu služby i při dopravně bezpečnostních akcích dohlížejí na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Poslední akce, které se na Rychnovsku zúčastnilo několik desítek policistů, proběhla v minulém týdnu. Muži zákona během  ní zkontrolovali 173 řidičů, u nichž zadokumentovali 14 přestupků. Kromě jízdy pod vlivem alkoholu a pod vlivem návykové látky policisté zaevidovali další přestupky - nedodržení rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů, nevyhovující technický stav vozidla nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti. Tyto akce budou pokračovat i nadále.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. června 2014

vytisknout  e-mailem