Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za smrt kojence padly u soudu tresty

MĚLNICKO - Případ z jara roku 2020 skončil pravomocnými rozsudky 

Dvojice obviněných si od okresní soudkyně v Mělníku vyslechla verdikt za své jednání, které před dvěmi lety otřásl veřejností nejen na Mělnicku. 

Vše začalo 29. května 2020 smyšlenou legendou o únosu kojence v kočárku, zatím co jeho matka měla usnout v parku. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojily desítky policistů, hasíčů a dalších dobrovolníků. Místo údajného únosu propátrával i policejní vrtulník.
Kriminalisté však brzy zjistili, že se vše odehrálo úplně jinak. Legendou o únosu kojence chtěla matka se svým partnerem zastřít jeho úmrtí, ke kterému došlo již o několik dní dříve. Těla dítěte se pak zbavili tak, že ho zabalené v batohu vhodili do řeky.
V prosinci roku 2020 mělničtí kriminalisté obvinili tehdy 23letou ženu i jejího 29letého partnera z přečinu usmrcení z nedbalosti a šíření poplašné zprávy.
Dvojice pachatelů stanula v říjnu loňského roku před Okresním soudem v Mělníku, který ženu poslal na 5 let za mříže, její partner byl odsouzen k 18 měsícům odnětí svobody. V březnu letošního roku rozsudek soudu nabyl právní moci.


kpt. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
12. dubna 2022

vytisknout  e-mailem