Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za telefon nezaplatila

CHOMUTOV - Nechala si koupit telefon, ten nyní neplatí, Objasněná krádež, Karta z peněženky..... 

Telefon nezaplatila

Jednání 19leté ženy vyšetřují chomutovští policisté. Uzavřela s poškozenou ústní dohodu, že jí tato na sebe zakoupí mobilní telefon za téměř 28 tisíc. Slíbila, že přístroj bude v pravidelných částkách měsíčně splácet. To však učinila pouze jednou a od té doby poškozené neposlala ani korunu. Je nekontaktní. Poškozená se proto obrátila na útvar policie a podvodné jednání oznámila.


Objasněná krádež 

Jak jsme informovali, policisté ve Vejprtech pátrali po totožnosti pachatele, který v kavárně odcizil odložený notebook. Majitelka si počítač odložila v dětském koutku na stůl a nevěnovala mu dostatečnou pozornost. Policisté následně zjistili, že pachatelem uvedené krádeže je 20letý mladík z okresního města. Hodnota počítače byla upřesněna na 4 tisíce korun. Uvedeného jednání se muž dopustil, ačkoli stál před chomutovským soudem za obdobné jednání na podzim loňského roku. Obvinění z krádeže si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

 

Karta z peněženky

V březnu se na oddělení policie v Chomutově obrátil místní obyvatel a oznámil krádež platební karty. Jako pachatel uvedeného jednání byl zjištěn 19letý mladík z okresního města. Při návštěvě v bytě poškozeného mu v nestřeženém okamžiku doklad odcizil z volně odložené peněženky. Pak z karty provedl dva neoprávněné výběry z bankomatu. Majiteli tímto jednáním způsobil škodu za 1400 korun. Muž je podezřelý nejen z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ale i z krádeže.

 

Odešel i s počítačem

Žena z Klášterce nad Ohří oznámila na místní oddělení policie jednání svého bývalého přítele. Po rozchodu si muž ponechal notebook za téměř 13 tisíc korun a tento jí i přes opakované výzvy odmítl vrátit. Žena navíc zjistila, že počítač prodal bez jejího souhlasu další neznámé osobě. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako zpronevěru. V případě odsouzení může muž skončit až na dva roky ve vězení.

 

11.května 2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail:krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem