Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za tři dny devět opilých řidičů

ZNOJEMSKO: Dva řidiči měli řízení zakázáno a dva řidičský průkaz vůbec nevlastní. 

     Za tři uplynulé dny jsme v dopravě na Znojemsku a Moravskokrumlovsku zjistili celkem 135 přestupků, tři trestné činy a jednu dopravní nehodu. Od pátku do neděle došlo tedy k následujícím porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích:
- čtyřicet tři řidičů nerespektovalo dopravní značení (devatenáct nezastavilo před křižovatkou na příkaz dopravní značky "Stůj, dej přednost v jízdě" a dvanáct odbočilo vlevo a porušilo tím "Zákaz odbočení vlevo")
- třicet čtyři šoférů jelo rychleji než dovoluje zákon (nejvyšší překročení rychlosti jsme naměřili v Oblekovicích v deset hodin dopoledne u šestatřicetiletého muže z Břeclavska za volantem osobního vozu VW Passat - bylo to 81 km/h)
- osmnáct aut mělo různé technické závady (z toho pět neplatnou technickou kontrolu)
- deset řidičů nemělo za jízdy připevněný bezpečnostní pás
- osm řidičů u sebe nemělo potřebné doklady a dalších osm šoférů zapomnělo rozsvítit světla
- u devíti řidičů vyšlo najevo, že usedli za volant po předchozím požití alkoholu (dva měli více než jedno promile a pět více než půl promile - nejvyšší hodnutu 2,31 promile alkoholu v krvi měl v pátek před půlnocí ve Znojmě na ulici Na Hrázi třicetiletý řidič osobního vozu Opel Tigra ze Znojemska)
- dva šoféři usedli za volant, i když to měli Městským úřadem Znojmo zakázené
- dva muži dokonce řidičské oprávnění neměli vůbec a přesto řídili.

     O pátku do neděle jsme šetřili jednu dopravní nehodu. Stala se v sobotu před jedenáctou hodinou dopolední na silnici I. třídy č. 53 na křižovatce mezi obcemi Dyje a Suchohrdly u Znojma. Střetla se zde dvě osobní vozidla Opel Vectra a Fiat Bravo. Po nárazu došlo k lehkému zranění dvouletého spolujezdce v Opelu, který byl hospitalizován v nemocnici ve Znojmě. Ani jeden z řidičů před jízdou alkohol nepil. Všichni účastníci této nehody byli ze Znojemska. Na autech je způsobená škoda odhadnuta na sto třicet tisíc korun. 

Zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem