Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za tři dny osm opilých řidičů

ZNOJEMSKO: Tři muži měli více než jedno promile alkoholu v krvi. 

     Za tři poslední uplynulé dny, což je sobota s nedělí a pondělkem dohromady, jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska zjistili celkem osm řidičů, kteří se před jízdou posilnili alkoholem. Jednalo se o samé muže. Nejmladšímu bylo sedmatřicet a nejstaršímu sedmašedesát let. Sedm jich řídilo osobní auto a jeden z nich motocykl. Pět jsme kontrolovali během dne a tři v noci. Pět nezodpovědných šoférů má bydliště na Znojemsku, dva jsou z Prahy a jeden z Jindřichohradecka.

     Dva výsledky dechových zkoušek na zjištění požití alkoholu před jízdou měly hodnotu menší než půl promile a tři další do jednoho promile.

     Přes jedno promile se pak vyšplhaly celkem tři hodnoty:

     1,12 (krátce před půlnocí z neděle na pondělí) a 2,56 (v sobotu ve čtyři hodiny ráno) promile alkoholu v krvi jsme zjistili při běžné silniční kontrole na Vídeňské ulici ve Znojmě a v obci Lesná. 

     Nejopilejším mužem tří posledních dnů byl v sobotu před osmnáctou hodinou řidič Škody 105L. To, že je pod vlivem alkoholu, vyšlo najevo až při šetření dopravní nehody. Projížděl obcí Čermákovice a pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Po projetí zatáčky najel na travnatý pás a zastavil se až nárazem do zdi domu. Z auta vystoupil a odešel. Podařilo se nám zjistit, že důvodně podezřelým je pětapadesátiletý muž ze Znojemska. Půl hodiny po havárii měl 3,09 promile alkoholu v krvi. Způsobená škoda je zhruba patnáct tisíc korun. Sám utrpěl oděrky. Na místě přišel o řidičský průkaz a ihned putoval do policejní cely.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

Odkazy do noveho okna

Havárie v Čermákovicích (1)

Havárie v Čermákovicích (1) 

Detailní náhled

Havárie v Čermákovicích (2)

Havárie v Čermákovicích (2) 

Detailní náhled

Havárie v Čermákovicích (3)

Havárie v Čermákovicích (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem