Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za týrání psa může jít až na dva roky do vězení

LIBEREC - V listopadu roku 2014 v ulici Vojanova týral 22letý muž psa - fenu křížence německého ovčáka a staforda. Feně způsobil poranění a ponechal ji několik hodin bez ošetření. 

Liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 22letého muže pocházejícího z Liberecka pro přečin týrání zvířat. Muž v listopadu roku 2014 v Liberci, ulici Vojanova, v bytě úmyslně a vědomě týral psa - fenu křížence německého ovčáka a staforda surovým a trýznivým způsobem. Feně způsobil nožem poranění - mnohačetné řezné rány na několika místech těla a pak ji zraněnou ponechal několik hodin bez ošetření. 

O události  se policisté dozvěděli od Městské policie Liberec, která přijala anonymní oznámení, že v ulici Vojanova běhá po chodbách domu cizí zraněný pes. Na základě oznámení se strážníci vydali na místo, kde zjistili, že v chodbě domu leží zraněný pes s bodnými krvácejícími ranami po těle. Psa převezli na Veterinární kliniku v Liberci - Růžodole k ošetření a dále se již pes léčil v Ostašovské ulici v útulku Archa, kde prodělal další následnou terapii. 

Znalecký posudek poukázal na to, že pes utrpěl mnohačetná poranění a způsob, jakým byla provedena, je považován za surový a trýznivý. Zejména trýznivé je v tomto případě to, že fena byla od doby, kdy ji její majitel zranil, ponechána několik hodin bez ošetření a péče. 

Majitel uvedl, že psa poranil ve chvíli, kdy se údajně bránil jeho útoku a útoku na jeho dceru. Psa poté vzal a odnesl do vedlejšího domu. 

Za uvedené jednání hrozí nyní majiteli psa trest odnětí svobody až na dvě léta. 
 

10.3.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem