Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za úder pěstí trestný čin

LOUNY - Poškozený se zraněným okem marodil týden... 

Nejprve slovní rozepře a následně fyzické napadení  pracovníka ostrahy v jedné prodejně v Plzeňské ulici v Žatci skončilo trestním stíháním. Ke skutku došlo již koncem minulého roku, kdy do obchodu drogistického zboží přišel 35letý muž z Mostu a v úseku parfumerie začal nešetrným způsobem manipulovat se zbožím. Originál zabalené parfémy rozbaloval a stříkal jimi, místo, aby vyzkoušel vůni na přiložených testrech. Napomenutí ochranky se mu však vůbec nelíbilo a nakonec došlo až na pěsti. Agresor 22letého pracovníka ochranky udeřil pěstí do obličeje a způsobil mu zranění pravého oka, které si vyžádalo lékařské ošetření na chirurgickém oddělení žatecké nemocnice a následně týdenní pracovní neschopnost. V minulých dnech policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili agresivnímu zákazníkovi podezření z trestného činu výtržnictví, za což trestní zákoník ukládá až dvouleté odnětí svobody.

Za své zaměstnance neodváděl daně

Několik měsíců neodváděl za své zaměstnance daně 53letý jednatel a společník jisté firmy z Podbořanska. Ačkoli na výplatních páskách zaměstnanců uváděl, že daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků, taktéž pojistné na zdravotní a sociální pojištění je jim strženo a odvedeno, tuto zákonnou povinnost za své zaměstnance nesplnil. Poškozenému finančnímu úřadu, zdravotní pojišťovně a správě sociálního zabezpečení tak způsobil škodu za celkem 432 tisíc korun. Policejní komisař jej proto obvinil z trestného činu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. Obviněný je stíhán na svobodě.

Z firmy zmizely laboratorní pomůcky

Z pondělí na úterý vnikl dosud nezjištěný pachatel do areálu jedné společnosti v Počeradech. Nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň okna u garáže administrativní budovy, tím se poté dostal dovnitřa již měl volný pohyb po celém objektu. Odcizil deskové radiátory  v celkové hodnotě 40 000 Kč, dále laboratorní sklo, váhy a chemikálie, to vše v hodnotě 218 000 Kč. Další škodu způsobil poberta poškozením zařízení. Firma nakonec celkovou škodu vyčíslila na 260 300 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Vykradený dům v Malnicích

Pořádným šokem skončil návrat majitelů jednoho rodinného domku v Malnicích u Postoloprt. Když se v nočních hodinách z pondělí na úterý vrátili z celodenní cesty domů, nalezli svůj dům vykradený. Neznámý pachatel překonal oplocení a poté nezjištěným způsobem vyrazil vstupní dveře domu. Následně z obydlí odcizil alkohol, cigarety, potraviny, ale také elektrické ruční nářadí. Svým počínánám způsobil zloděj škodu za třicet tisíc korun. Pokud jej policisté polapí, čeká na něho obvinění hned ze dvou trestných činů: krádeže a porušování domovní svobody.  

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. ledna 2011

 

vytisknout  e-mailem