Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za víkend dvě nehody s alkoholem

HRADECKO - Řidička nadýchala téměř 1 promile, řidič 2. 

V sobotu 18.4 krátce před 22. hodinou přímo před zraky strážníků hradecké městské policie řidič osobního vozidla značky Fiat Bravo na parkovišti před hokejovou halou v ulici Komenského v Hradci Králové narazil do betonových obrub. Strážníci 26letého řidiče, který neutrpěl žádné zranění, podrobili dechové zkoušce, která ukázala výsledek 2,1 promile alkoholu. Přivolaná hlídka dopravních policistů, místo nehody zaevidovala a řidiče převezla na protialkoholní záchytnou stanici. Policisté zjistili, že řidič má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do dubna 2021 a navíc u jeho auta není uzavřené zákonné pojištění. Na vozidle byla odhadnuta škoda na 20 tisíc a na obrubě 2 tisíce korun.
Řidiče v nejbližších dnech čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tři roky vězení.

K druhé nehodě pod vlivem alkoholu došlo v neděli 19.4. o půl sedmé ráno v obci Osice. Tady řidička osobního auta značky Volkswagen Bora jedoucí od dálnice D11 v pravotočivé zatáčce dostala smyk, vyjela do protisměru, kde se přetočila a narazila do oplocení dvou rodinných domů. Řidička ve věku 21 let, která měla v dechu téměř 1 promile, byla převezena na vyšetření do nemocnice.
Policisté u vozidla zadrželi osvědčení o registraci a na autě odhadli škodu na 20 tisíc a na oplocení domů dohromady 55 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté po zjištění všech okolností předají ke správnímu orgánu k dořešení.

por. Iva Kormošová
20.4.2020, 13.45

Odkazy do noveho okna

HK

Komenského, 18.4. 

Detailní náhled

HK

Komenského, 18.4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem