Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za víkend téměř desítka řidičů pod vlivem alkoholu a drog

KARLOVARSKÝ KRAJ - Ve dvou případech způsobeny dopravní nehody.  

Během víkendu od 26. 6. do 28. 6. policisté v Karlovarském kraji řešili na silnicích téměř desítku řidičů, kteří řídili vozidlo a motocykl pod vlivem alkoholu nebo drog. Ve dvou případech řidiči dokonce způsobili dopravní nehodu. Nejvyšší naměřená hodnota byla 2,20 promile, kterou při kontrole policistům nadýchal řidič v obci Nejdek.
 
Dva případy:
  • V sobotu dne 27. 6. ve večerních hodinách policisté v Bochově zastavili a kontrolovali řidiče motocyklu. Ten byl vyzván, aby se podrobil opakované orientační dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu. Dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,78 promile. Při kontrole policisté navíc zjistili, že řidič řídil motocykl i přesto, že není držitelem příslušného skupiny ani podskupiny řidičského oprávnění. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je nadále v šetření.
  • V neděli dne 28. 6. krátce po půlnoci řídil 27letý řidič osobní vozidlo značky Renault po silnici I/20 ve směru od Plzně na Toužim. Při odbočování z hlavní pozemní komunikace směrem k Toužimi řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem, uvedl vozidlo do smyku a vyjel mimo vozovku, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucího, který byl vozidlem RZP převezen na ošetření do nemocnice. Řidič se po předchozí výzvě policistů podrobil opakované orientační dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu, ta vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,63 promile. Řidič se dále podrobil orientačnímu testu na návykové látky, který rovněž vyšel pozitivní, a to na látku kanabis. Policisté 27letému řidiči zadrželi řidičský průkaz. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je nadále v šetření.
nprap. Kateřina Krejčí
29. 6. 2015
Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem