Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Za víkend tři zranění cyklisté

HAVLÍČKOBRODSKO: Dvě cyklistky bez přilby, jeden cyklista pod vlivem alkoholu  

K dopravní nehodě osobního vozidla s cyklistou vyjížděli policisté v pátek 16.9. krátce před polednem do obce Světlá nad Sázavou. Osmasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Peugeot 106 odbočoval z hlavní na vedlejší komunikaci a při tom nedal přednost v jízdě protijedoucímu cyklistovi na jízdním kole a došlo ke střetu. Pětatřicetiletý cyklista utrpěl lehčí zranění a nežádal příjezd vozidla RZS. Poškozením vozidla a jízdního kola vznikla škoda 6.000 Kč. Alkohol byl u řidiče vozidla na místě vyloučen, u cyklisty byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,79 promile alkoholu, při druhé zkoušce pak nadýchal 1,74 promile. Za uvedený přestupek byl cyklista oznámen místě příslušnému městskému úřadu.
 
K další dopravní nehodě cyklistky došlo v sobotu 17.9. krátce před polednem na místní komunikaci v obci Staré Ransko.Čtrnáctiletá cyklistka na jízdním kole se plně nevěnovala řízení, v pravé ruce držela mobilní telefon a psala sms. Na pravé straně řídítek pak měla pověšenou svoji cyklistickou helmu, tato jí začala z řídítek sklouzávat. Dívka poté zabrzdila a spadla na komunikaci. S lehkým zraněním byla převezena do nemocnice, kde byla hospitalizována.
 
I v neděli 18.9. vyjížděli policisté k dopravní nehodě osobního vozidla a cyklistky. Krátce po 9. hodině chtěla 12letá cyklistka projet čtyřramennou křižovatkou v přímém směru z vedlejší komunikace vedoucí od obce Svatý Kříž na protější vedlejší komunikaci vedoucí do obce Mendlova Ves. Dívka před vyjetím na hlavní silnici dávala přednost v jízdě osobnímu vozidlu, které přijíždělo po hlavní silnici a v křižovatce odbočovalo vlevo. Po projetí tohoto vozidla se cyklistka rozjela na hlavní silnici a přitom vjela do jízdní dráhy osobnímu vozidlu Škoda Felicia, které jelo za uvedeným vozidlem. Došlo ke střetu, kdy řidič felície narazil do přední části jízdního kola a to bylo odhozeno do pravého silničního příkopu. Při nehodě došlo k lehkému zranění nezletilé cyklistky, která byla následně převezena do nemocnice, kde byla hospitalizována. Alkohol byl u řidiče dechovou zkouškou vyloučen. Hmotná škoda byla vyčíslena na 16.000 Kč. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že cyklistka neměla v době dopravní nehodě na hlavě ochrannou přilbu.
 
por. Bc. Jana Mazourová, komisař
19.9. 2011
Odkazy do noveho okna

DN-18.9.

DN-18.9. 

Detailní náhled

DN-cyklistka

DN-cyklistka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem