Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za volant usedl s dvěma zákazy řízení a pod vlivem drog

JABLONEC NAD NISOU - Dnes v noci policisté přistihli za volantem vozidla mladíka, který má v současné době vyslovený dva zákazy řízení a byl navíc pod vlivem drog. Vozidlo, které řídil, užil bez vědomí jeho majitele. 

Dnes v noci ve tři hodiny policisté v Jablonci nad Nisou v ulici dlouhá kontrolovali za volantem vozidla Škoda Fabia 22letého řidiče. Provednou kontrolou bylo zjištěno, že mladý muž za volant vozu usedl i přesto, že má v současné době vysloveny dva zákazy řízení motorových vozidel, z níž ten druhý až do ledna 2015. Následným provedením orientačního testu na omamné a psychotropní látky tento ukázal na přítomnost látky Amphetamin/Metamphetamin. Navíc vozidlo, ve kterém byl policejní hlídkou kontrolován, užil bez vědomí jeho majitele.
 
Policisté mladíka zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za jejichž spáchání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
17. července 2014
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem