Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za volant usedli se zákazem řízení

KARLOVARSKÝ KRAJ - Nyní jim hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili pětačtyřicetiletému řidiči z Plzeňska podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Takového jednání se měl podezřelý muž dopustit koncem června tohoto roku, kdy usedl za volant svého automobilu značky Škoda. V pozdních odpoledních hodinách byl v Karlových Varech zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že muž řídil i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel.

Ze spáchání stejného přečinu obvinili chebští kriminalisté dvaatřicetiletého muže z Frýdku Místku. Obviněný muž byl koncem července ve večerních hodinách ve svém automobilu Volkswagen zastaven hlídkou cizinecké policie. Také u něj při silniční kontrole policisté zjistili, že má platný zákaz spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do května roku 2021.

Úřední rozhodnutí dále neměl respektovat sedmapadesátiletý muž z Ostrova. Koncem srpna usedl za volant vozidla Seat i přes skutečnost, že má od srpna roku 2019 blokaci řidičského oprávnění. I on si od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

O deset dní později sdělili podezření ze stejného přečinu šestatřicetiletému muži z Tachovska také policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně. Muž řídil vozidlo značky Nissan i přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Obdobně si počínal také osmadvacetiletý muž z Prahy. Toho kontrolovali sokolovští dopravní policisté začátkem září v odpoledních hodinách za obcí Královské Poříčí. Při kontrole policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení, a to až do října příštího roku. Následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Všem řidičům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová
3. 9. 2020

vytisknout  e-mailem