Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Za volantem bez řidičáku

Do problémů se zákonem se díky alkoholu dostal 45letý muž z Plzně. V polovině října letošního roku okolo třetí hodiny ranní jej policisté přistihli za volantem vozu tovární značky VW Passat.  

Kontrolovali jej ve chvíli, když jel ve Školní ulici směrem ke Hřbitovní. Když po něm hlídka požadovala předložení všech potřebných dokladů k vozidlu a k řízení vozu, nepředložil jim řidičský průkaz. Navíc se ukázalo, že před jízdou pil alkohol. Přístroj v jeho dechu naměřil 0,77 promile alkoholu. Plzeňan se teď bude zodpovídat z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který mu hrozí pokuta až do výše padesáti tisíc korun a z trestného činu řízení vozidla bez řidičského oprávnění.
 Bez řidičského oprávnění jel dnes v noci dvacet minut před třetí hodinou ranní řidička vozu Škoda Favorit. Policisté ji kontrolovali v Plzni na Mikulášském náměstí. Ani ona hlídce nepředložila potřebné doklady k řízení vozidla. Strážci zákona pak v policejních evidencích zjistili, že 37letá žena z Rokycan žádný řidičský průkaz nemá. I tato žena se bude zodpovídat z trestného činu řízení vozidla bez řidičského oprávnění. Za mřížemi může strávit až jeden rok.

nprap. Ivana Telekešová

vytisknout  e-mailem