Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volantem neměli co dělat

LOUNY - Dva pili a další řídil v zákazu. 

Včera sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 42letému muži z Teplicka. O den dříve, kolem jedné hodiny v noci, jej kontrolovali za volantem osobního automobilu zn. VW Golf v obci Stradonice. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Přístroj nejprve naměřil 1, 26 promile a následně 1, 38 promile alkoholu v dechu. Proto jej na místě zadrželi, zakázali mu další jízdu a předvolali na následující den, kdy jej ve střízlivém stavu vyslechli a sdělili podezření. Trestní zákoník stanoví za tento skutek trest odnětí svobody až na jeden rok.

Jiného podnapilého řidiče kontrolovali dopravní policisté v Nákladní ulici v Žatci. V noci o víkendu řídil osobní automobil zn. VW Passat. Po výzvě se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v krvi přístrojem Dräger, který byla pozitivní. Policisté 49letému řidiči nejprve naměřili 1, 23 promile alkoholu v dechu a následně 1, 13 promile. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení  pod vlivem návykové látky.

Další řidič, který neměl za volantem co dělat, šoféroval osobní automobil zn. VW Transporter z obce Holedeč na Klůček. V pondělí, kolem 13. 30 hodin, jej při řízení vozidla kontrolovali žatečtí policisté. Provedenou lustrací zjistili, že 33 letý muž z Chomutovska má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců a platí mu do 26. ledna 2015. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí až tříleté odnětí svobody.   

Z kravína zmizely elektromotory

Policisté šetří krádež tří elektromotorů k ventilátorům, které odcizil dosud nevypátraný zloděj ze zemědělského objektu v Petrohradu na Podbořansku. Poškozené společnosti tím způsobil škodu za 16 000 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení, po pachateli policie pátrá.

Vloupání do kůlny 

Na oplocený pozemek jedné zahrady v Dobroměřicích vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. U tamní kůlny vylomil vstupní dveře a odcizil elektrickou stříkací pistoli a elektrikářské kleště. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 2 900 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 9. července 2013

 

 

vytisknout  e-mailem