Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volantem neměli co dělat

TEPLICE - Hrozí jim až dva roky za mřížemi; Někdo rozebíral billboard...  

Za volantem neměli co dělat
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 29letý muž, který si ve středu sedl za volant auta, ačkoliv má uloženy již tři zákazy řízení motorových vozidel a to úřady v Bílině, Teplicích a okresním soudem. Podezřelého kontrolovali bílinští městští strážníci, policisté mu následně sdělili podezření z přečinu, za který může strávit až dva roky ve vězení.
     Také v Krupce kontrolovali dnes nad ránem strážníci vozidlo, jehož řidič nemá za volantem co dělat. Kromě toho, že 28letý muž má okresním soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2018, měl pozitivní zkoušku na přítomnost omamných a návykových látek ze skupiny Benzodiazepiny, Amphetaminy a Methamphetaminy. Bylo mu sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze stejného přečinu spáchaného formou účastenství se bude zodpovídat i majitelka auta, která s ním jela na místě spolujezdce. Vozidlo ho totiž nechala řídit, ačkoliv dobře věděla, že má zákaz řízení, na což trestní zákoník také nahlíží jako na protiprávní jednání.  
 
Někdo rozebíral billboard
     Duchcovští policisté přijali hodinu a půl po půlnoci oznámení, že u silnice z Lahoště na Teplice někdo demontuje billboard. Policisté byli na místě během několika minut, pachatele ale asi někdo vyrušil a z místa činu před jejich příjezdem utekl, strážci zákona našli jen nářadí, kterým hliníkovou konstrukci rozebíral.
     Případ prověřujeme pro podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu. Duchcovští kolegové přivítají svědectví spoluobčanů, kteří dnes po jedné hodině v noci pohybovali po komunikaci mezi Lahoští a Teplicemi a povšimli si něčeho podezřelého, poznatky je možné sdělit na tel. 417 835 444, linku 158, nebo přímo na služebnu v ul. Sadová 121.
 
Měď stále láká
     Policisté pátrají po neznámém zloději, který z domu v centru města odcizil měděné okapy. Vzhledem k výši škody, která nepřesáhla pětitisícovou hranici, budou případ prošetřovat jako přestupek proti majetku, za který hrozí pachateli v případě dopadení až patnáctitisícová pokuta.
 
 
Teplice, 20. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem