Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem neměli co dělat

JIČÍNSKO – Z jedné kontroly jeden trestný čin a jeden přestupek. 

V rámci běžného výkonu služby se v uplynulých dnech rozhodla hlídka novopackých policistů předepsaným způsobem v Nové Pace, části Podlevín, zkontrolovat po 22. hodině vozidlo značky Škoda Fabia, které na laně vleklo vozidlo značky BMW. Policisté vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Devatenáctiletý řidič ihned uvedl, že u sebe žádné doklady nemá a že řidičský průkaz nevlastní, jelikož má zákaz řízení. Tuto informaci si policisté ověřili provedenou lustrací - tento mladík má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do května roku 2023.  Osmnáctiletý řidič vozidla BMW řidičský průkaz policistům také nepředložil, jelikož žádný nevlastní.

U obou těchto řidičů-neřidičů provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, kdy oba tyto testy byly negativní.

Z jedné namátkové kontroly tak policisté sdělili devatenáctiletému mladíkovi podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky za mřížemi a přestupek jeho mladšího kamaráda oznámili příslušnému správnímu orgánu.

por. Ing. Eliška Majerová
13.7.2022, 8:00

vytisknout  e-mailem