Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Za volantem neměli co dělat

OLOMOUCKO - Někteří řidiči jsou nepoučitelní. 

Hned čtyři řidiče, kteří usedli za volant a řídili, ačkoliv to mají zakázáno, přistihli od úterý 30. 4. 2019, olomoučtí policisté.

Prvním je 31letý řidič vozidla Ford Fiesta, kterého kontrolovali policisté v úterý 30. 4. 2019, krátce před šestou hodinou ráno v Uničově. Při kontrole zjistili, že má příslušným soudem uloženy hned dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do března 2022. Další jízdu mu zakázali.

Druhým je 27letý řidič vozidla Škoda Octavia, kterého kontrolovali policisté v úterý 30. 4. 2019, krátce před půl jednou odpoledne v Olomouci, části Nová ulice. Při kontrole zjistili, že má příslušným správním orgánem od března 2019 vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu půl roku.

Dalším je 38letý řidič vozidla Hyundai, kterého kontrolovali policisté rovněž ve středu 30. 4. 2019, krátce po dvacáté hodině ve Šternberku.  Při kontrole zjistili, že má od května 2018 příslušným správním orgánem vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do května 2019. Provedli u něj také orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 0,98‰ alkoholu v dechu.

Posledním je 45letý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, kterého kontrolovali policisté ve středu 1. 5. 2019 kolem šesté hodiny ráno v centru města Olomouce. Při kontrole zjistili, že řidič má správním orgánem vysloveny hned dva platné zákazy řízení, a to až do července 2020 a také to, že řidič nikdy nevlastnil řidičské oprávnění.

Všichni řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jim, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až dva roky za mřížemi. 38letý řidič je navíc podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

por. Mgr. Irena Urbánková

2. května 2019

vytisknout  e-mailem