Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volantem se zákazem

TEPLICE - Řídil i přes zákaz; Další trpká zkušenost... 

Za volantem se zákazem
     Až tři toky ve vězení může strávit 43letý muž, kterého včera kontrolovali za volantem automobilu duchcovští policisté. Zjistili totiž, že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to až do října letošního roku. Na služebně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nyní bude jen na soudci, jak jeho protiprávní jednání „ohodnotí“.
Za volantem se zákazem.mp3 
 
Další trpká zkušenost
     Ani mnohokrát opakovaná upozornění policistů, aby si lidé nenechávali cenné věci ve svých vozidlech, neosloví všechny občany. Zřejmě až osobní špatná zkušenost přinutí ty, kteří varování dosud ignorovali, aby je nebrali na lehkou váhu. Své o tom ví i muž, který nechal ve svém vozidle přes noc nářadí a aktovku. Neznámý zloděj se mu do auta vloupal a připravil ho o dvě aku vrtačky, ruční nářadí a aktovku s penězi. Celkovou škodu vyčíslil oznamovatel téměř na 19 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
Další trpká zkušenost.mp3 
 
Vloupání do garáže
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Novosedlicích vloupal do garáže. Zloděj si s sebou odnesl dvě kompletní sady disků z lehkých slitin včetně pneumatik, DVD přehrávač a součástky k motorům. Celkovou škodu vyčíslil oznamovatel na 57 tisíc korun, v případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až pět let za mřížemi.
 
Ujel bez zaplacení
     Naftu v hodnotě téměř jeden tisíc korun odcizil v Teplicích dosud neznámý pachatel. Na jedné z čerpacích stanic v nočních hodinách natankoval do vozidla Škoda Octavia 27 litrů motorové nafty, a z místa odjel, aniž by za pohonné hmoty zaplatil. Policisté případ zatím prošetřují jako přestupek proti majetku, za který hrozí pachateli až patnáctitisícová pokuta.
 
 
Teplice, 10. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem