Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem seděl 16letý řidič pod vlivem drog

KRÁLOVÉHRADECKO - Po nehodě utekl s dalším řidičem do lesa. 

Dne 19. srpna 2014 ve 12:05 došlo v lesním úseku silnice I. třídy č. 35 v Hradci Králové k dopravní nehodě za účasti tří vozidel. Šestnáctiletý řidič osobního vozidla zn. Ford Fiesta, jedoucí v koloně vozidel ve směru od Býště, zřejmě nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním vozidlem zn. Nisan Primera a zezadu do něho narazil.  Toto vozidlo řídil 38letý řidič (strýc 16letého mladíka fordu, oba cizí státní příslušnosti). Nissan byl nárazem odhozen na zadní část stojícího nákladního vozidla zn. Daf s návěsem zn. Krone. Po nehodě řidič fordu i nissanu z místa dopravní nehody utekli do lesa. Na místo se proto kromě dopravní hlídky dostavili také policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, kteří se dali do pátrání po obou zmizelých mužích. Ti byli nakonec nalezeni jen pár kilometrů od místa nehody u nedaleké Biřičky. Policisté u nich provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem, oba však policistům přiznali užití drog pervitin a heroin, což potvrdil i provedený test Drugwipe. Policisté proto dvojici převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice na přesné zjištění hodnot toxi.
Řidiči nepředložili platná řidičská oprávnění na příslušná vozidla, k vozidlům měli pouze kopie dokladů a kupní smlouvy. Není bez zajímavosti, že vozidlo, které řídil 16letý mladík, koupili prý téhož dne v Holicích. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena přes 100 tisíc korun. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.
Řidič porušili zákon o provozu na pozemních komunikacích a věc bude oznámena příslušnému správnímu orgánu. Za tento přestupek jim podle zákona hrozí zákaz řízení až na dva roky.

por. Mgr.  Lenka Burýšková
Dne 20. srpna 2014 v 12:00
Odkazy do noveho okna

Foto1_I/35

Foto1_I/35 

Detailní náhled

Foto2_I/35

Foto2_I/35 

Detailní náhled

Foto3_I/35

Foto3_I/35 

Detailní náhled

Foto4_I/35

Foto4_I/35 

Detailní náhled

Foto5_I/35

Foto5_I/35 

Detailní náhled

Foto6_I/35

Foto6_I/35 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem