Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za vším měla stát pomsta…

MŘ Ostrava - Proto měl slivovicí polít čelní sklo za zapálit. 

Operační důstojník přijal od kolegů hasičů spolupráci k výjezdu nočního požáru osobního vozidla značky Škoda-Scala v Ostravě-Michálkovicích. Jak sám oznamovatel uvedl, na začátku července ho měl po druhé hodině ranní probudit silný zápach kouře. Jakmile se podíval z okna, viděl v plamenech hořet své auto. Vedle toho stálo také zaparkované vozidlo jeho přítelkyně, proto okamžitě vzal klíče a toto rychle běžel přeparkovat. I přesto, že reagoval okamžitě, vozidlo značky BMW bylo od plamenů poškozeno. Následně vzal hasící přístroj a snažil se plameny uhasit, což se mu nedařilo. Oheň se rozšířil takovou rychlostí, že nakonec hašení vzdal, šel se schovat za roh baráku a čekal na příjezd hasičů.

Při prvotních úkonech bylo policisty zjištěno, že se na inkriminovaném místě nenachází žádný kamerový systém. Také zjistili, že se v zavazadlovém prostoru nacházel počítač. Muži zákona pracovali s několika verzemi. Jednak, že oheň někdo úmyslně založil, nebo se mohlo jednat o technickou závadu, ale v neposlední řadě museli prověřit, zda se nejedná o pojistný podvod.

Případem se začali zabývat kriminalisté ze Slezské Ostravy. Operativní šetření, výslechy osob, ale především mravenčí práce přivedla kriminalisty na bývalého kolegu poškozeného. Ukázalo se, že motivem obviněného měla být msta vůči svému nadřízenému z důvodu údajného špatného chování k zaměstnancům. Jak sám obviněný uvedl, měl se nejdříve posilnit alkoholem a následně nedopitou slivovicí polít čelní okno vozidla, které zapalovačem poté podpálil. Během okamžiku toto vzplálo a obviněný z místa odešel. Jak sám uvedl, za vším měla stát osobní msta. Svůj výslech ukončil slovy, že už by to dnes neudělal, a že svého jednání lituje.

Komisařka 2. oddělení obecné kriminality Ostrava zahájila proti 25letému muži trestní stíhání a obvinila ho z trestného činu poškození cizí věci a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až trest odnětí svobody až na dva roky. Škoda poškozením byla vyčíslena přes 350.000 korun.

dne 30. července 2024

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem