Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za vydírání muži hrozí až osmiletý trest

KARLOVARSKO – Muže vydíral s nožem v ruce. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38 letého cizince, kterého obvinili ze spáchání zločinu Vydírání a přečinů Ublížení na zdraví, Výtržnictví a Porušení domovní svobody.
 
Takového jednání se měl dopustit v několika případech. Na začátku dubna letošního roku měl zazvonit u bytu v Karlových Varech, kde hledal svojí známou. Po zjištění, že není doma, neoprávněně vnikl bez svolení majitelky bytu dovnitř, byt prošel a prohledal a následně odešel pryč.
 
O pár dní později opět v Karlových Varech před místní restaurací fyzicky napadl 21 letého muže, a to dřevěnou holí, kterou poškozeného udeřil do ruky a nohy, čímž mu způsobil zranění, se kterým byl ošetřen v Karlovarské nemocnici.
 
V posledním případě měl ve čtvrtek kolem druhé hodiny ráno přijít k bytu 30 letého muže, kde začal kopat do dveří, s tím, že má jít na chodbu, přičemž v ruce držel otevřený zavírací nůž, kterým poté poškozeného ohrožoval. Když z bytu vyšel i otec poškozeného, nůž schoval a poškozenému sdělil, že mu musí sehnat pervitin a pokud mu ho nesežene, tak zabije jeho i celou jeho rodinu. Výhružku opět umocňoval otevřeným nožem v ruce. Poté odešel z místa pryč.
 
Obviněný muž byl po několika minutách zadržen policejní hlídkou a převezen na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Kriminalisté na obviněného cizince podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 
DODATEK: Soudce Okresního soudu v Karlových Varech akceptoval návrh státního zástupce a obviněného muže vzal do vazby, kam byl eskortován policejní hlídkou.
 
nprap. Zuzana Týřová
19. 6. 2015

vytisknout  e-mailem