Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za zasněženým sklem seděl opilý řidič

VSETÍNSKO: Řidič nadýchal přes dvě promile.  

Hlídka dopravních policistů zastavila včera večer ve Valašském Meziříčí Škodu Fábii, která policisty zaujala z důvodu velké vrstvy sněhu na téměř celém čelním skle. Při kontrole vyšlo najevo, že je řidič opilý, nadýchal přes dvě promile.
 
Řidič v zasněžené Škodě Felicii projížděl včera kolem půl osmé večer centrem Valašského Meziříčí za policejním vozidlem. Podle dopravních policistů si vozidla nešlo nevšimnout, protože měl řidič celé auto zasněžené, včetně předního skla, na kterém měl vrstvu sněhu. Očištěnou měl pouze malou část čelního skla na straně řidiče. Podle policistů měl velmi omezený výhled.  Proběhla běžná silniční kontrola i s dechovou zkouškou. Ukázalo se, že devětačtyřicetiletý místní řidič je poměrně dost ovlivněn alkoholem. Přístroj naměřil v jeho dechu 2,21 promile. Kolegové mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý z tr. činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do jednoho roku.  
 
Řidič, který si dostatečně neočistí přední sklo, má samozřejmě špatný výhled a může tak ohrožovat nejenom sebe a osádku vozidla, ale i ostatní účastníky silničního provozu.
 
 
 
 
22. února 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem