Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za zboží neplatil

Karviná - odcizil dvě jízdní kola, Aku nářadí, deodoranty, pečivo ..... 

Osobní a místní znalost policistů obvodních oddělení v Karviné, Havířově a Českém Těšíně a kriminalistů, jejich spolupráce, nekonečné množství hodin strávených při výpovědích poškozených i svědků a vyhodnocování dokumentace vyústila k muži podezřelému z několika desítek krádeží.

Začátkem týdne karvinští kriminalisté obvinili dvaatřicetiletého muže ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. Od poloviny července do začátku září letošního roku se měl v Karviné, Havířově  a Českém Těšíně dopustit  desíti skutků. Z různých prodejen měl odcizit potraviny, nápoje, drogistické zboží či akumulátorové nářadí. Drobnější předměty měl většinou uschovat pod oděv a projít přes pokladny bez zaplacení, ale například zmiňované nářadí měl pronést v ruce a poté z prodejny utéct. Ve dvou případech měl odcizit nezabezpečená jízdní kola, která jejich majitelé ponechali odstavená před prodejnami. Celková škoda, kterou měl krádežemi způsobit, byla předběžně vyčíslena na téměř 33 tisíc korun.

Obviněný svou „činnost“ nepopíral, ke skutkům kladeným mu za vinu se doznal. Uvedl, že je bez příjmu. Odcizené věci prodal neznámým lidem na ulici a peníze použil pro svou obživu. Jelikož byl v minulosti za obdobné protiprávní jednání již odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky. Aby trestnou činnost neopakoval, podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
14. 9. 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem